zondag 28 mei 2023

Historische raceshow op ‘Isle of Man in het klein’

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Op zaterdag 31 januari 2015 organiseert de Stichting ZZ Races weer een Raceshow met historische racemotoren. Deze show is evenals vorige keren bedoeld als “opwarmertje” voor de ZZ Races. Deze vinden plaats op zaterdag 20 juni 2015 op het langste stratencircuit van Nederland tussen ’t Zandt en Zeerijp. Dit circuit is ook wel bekend als het “Eiland Man in het klein”. ’t Zandt en Zeerijp liggen op het “Hoogeland” in Noord-Groningen. 

De races vinden plaats onder auspiciën van de HMV. De Stichting ZZ Races zet daarnaast een “Italiaanse klasse” op de baan. 

Op de show zullen rond de 15 racemotoren staan uit alle klassen die aan de ZZ Races meedoen. Dit met een stevig italiaans tintje. Naast de motoren worden foto’s en video’s getoond uit de voorgaande edities. Hierbij zijn een groot aantal foto’s van de races uit 1946 en 1947 te zien, die nog niet eerder te zien waren.

Ook zal de 50cc Groene Tulp van Aalt Toersen te zien zijn. Met deze machine zal hij op de zoutvlaktes van Bonneville in 2015 proberen het wereld snelheidrecord te verbreken. Het is meer dan de moeite waard deze uitzonderlijke machine te komen bekijken.

De show wordt gehouden in het dorpshuis van ’t Zandt aan de Hoofdstraat 111. 

Openingstijden: 14.00 uur tot 22.00 uur. Toegang gratis.

Website: www.zzraces.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image