woensdag 19 juni 2024

Honda CL500: nieuwe retro scrambler voor later dit jaar?

Enige tijd geleden liep het Japanse tijdschrift Young Machine, dat zeer dicht bij Honda staat, vooruit op het voornemen van Honda om een gloednieuwe scrambler op de markt te brengen op basis van het motorblok en chassis van de Rebel 500. Een tijdlang deed Honda alsof er niets aan de hand was, maar na het deponeren van de naam en het handelsmerk van de CL500 – dit is de naam van de motor in kwestie – bevestigde het zijn bestaan.

Ook 250-model

Maar daar blijft het niet bij, want inmiddels zijn er geruchten opgedoken dat er ook plannen zijn voor een model met een kleinere cilinderinhoud, dezelfde lay-out maar met een 250cc-blok. Net als bij de halfliter zal het niet moeilijk zijn om een retro scrambler-versie te maken omdat de Rebel 250, waarvan het motorblok en chassis zullen worden overgenomen, reeds te koop is op de Aziatische markt.

Voor welke markten?

Hoewel er geen officiële bevestiging is, valt gemakkelijk te voorspellen dat de nieuwe CL250 dezelfde prestaties zal leveren als de Rebel, aangedreven door een 249cc-eencilindermotor die goed is voor 25,6 pk en 22 Nm. Het valt echter nog te bezien voor welke markten de nieuwe kwartliter beschikbaar zal zijn, die naar verwachting een vergelijkbaar silhouet zal hebben als de versie met grotere cilinderinhoud. Naar verwachting zal de productie plaatsvinden in Thailand en in feite heeft Honda’s dochteronderneming in dat land reeds een aanvraag ingediend voor de naam CL300. Dezelfde aanvraag is ingediend voor de CL500 in verschillende landen, waaronder Thailand en Australië. Als je 1 + 1 optelt, kan je gemakkelijk afleiden dat het nieuwe model tegen het einde van dit jaar wordt gelanceerd. En mogelijk al eerder. Van 29 juni tot en met 3 juli zijn wij door Honda uitgenodigd op Wheels and Waves in het Franse Biarritz. Het retro-event aan de Atlantische Oceaan heeft Honda vaker aangegrepen om ‘iets’ te introduceren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen