vrijdag 1 december 2023

Honda presenteert in januari een elektrische motorfiets

Honda presenteert al op 2 januari een elektrische motorfiets in de stijl van de Hornet. Ook de racedivisie HRC schijnt te werken aan een elektrische motorfiets voor op het circuit.

Presentatie bij de Rose Parade

Op 2 januari 2023 vindt de jaarlijkse Rose Parade weer plaats in de USA. Dit nieuwjaarsfeest bestaat al sinds 1890 en Honda maakt er sinds 1960 deel van uit. Traditioneel is er in de aanloop naar de parade een geschilderd beeld om de aandacht op de parade te vestigen.

Dit jaar is op het schilderij een motorfiets in Hornet-stijl te zien waarvan de uitlaat ontbreekt en eruitziet als een elektrische motorfiets. Honda USA heeft in dit verband een ‘Electric Motorcycle’ aangekondigd.

De geschiedenis van de Honda NR500

HRC werkt ook aan elektrische technologie

Zoals aangekondigd op de persconferentie van de Honda Racing Corporation, werken ze ook daar aan een elektrische motorfiets. Er werd aangekondigd dat HRC werkt aan elektrische motortechnologie voor de racerij.

Aangezien de persconferentie van 12 december vooral ging over de raceplannen voor 2023, werd de elektrische ontwikkeling slechts terloops genoemd, zodat je kunt aannemen dat er volgend jaar nog geen elektrische Honda in een officiële raceserie zal rijden.

Honda-directeur en Senior Managing Executive Officer Shinji Aoyama:

‘Ondertussen heeft Honda nog een belangrijke taak te vervullen op het gebied van de motorsport. Dat is het bereiken van koolstofneutraliteit. Honda heeft reeds onderzoek en ontwikkeling van koolstofneutrale technologieën verricht, waarbij proactief gebruik werd gemaakt van de motorsport. Van nu af aan zullen wij onze initiatieven blijven uitbreiden om dergelijke technologieën in onze race-activiteiten toe te passen. Bovendien zullen we, te beginnen met motorfietsen, mogelijkheden onderzoeken om geëlektrificeerde voertuigen te introduceren in de races waaraan we deelnemen.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image