maandag 15 juli 2024

Honderden motorrijders protesteren in Londen tegen hoge parkeertarieven

Honderden motorrijders hebben dit weekend geprotesteerd tegen de door een Londense gemeenteraad voorgestelde parkeertarieven voor motorfietsen.

Fotografie: Save London Motorcycling

Save London Motorcycling (SLM) organiseerde het protest in Hackney samen met de Greater London Motorcycle Action Group (GLMAG), en op 8 oktober kwamen “honderden” motorrijders opdagen om hun campagne te steunen, aldus een persbericht van SLM. Door de voorgestelde heffingen van de Hackney Council zouden eigenaars van tweewielers tot 14.000 pond per jaar moeten betalen om in Hackney te parkeren. Het gaat daarbij niet alleen om inwoners van Hackney, maar ook om degenen die door de gemeente pendelen of er werken.

Bankovervaller koopt van buit nieuwe Kawasaki, post foto’s en wordt gearresteerd

De protestrit van Save London Motorcycling begon bij Downs Park Road en diende ter ondersteuning van een petitie die inmiddels meer dan 7000 handtekeningen heeft en waarin de Hackney Council wordt gevraagd zijn plannen voor parkeertarieven niet door te zetten. Voordat de ride-out begon, waren er toespraken van verschillende gastsprekers, waaronder tv-persoonlijkheid Matthew Wright.

Wright zou oorspronkelijk persoonlijk aanwezig zijn, maar kon uiteindelijk niet fysiek bij het protest aanwezig zijn en stuurde in plaats daarvan een opgenomen bericht.

“Ik denk dat geen enkel redelijk mens vindt dat wat de Hackney Council doet eerlijk is,” zei Wright, “en daarom is het van vitaal belang dat we met dit protest de straat op gaan om de council te overtuigen het juiste te doen en terug te krabbelen.

“Hoe kan het van de weg halen van motoren iets doen aan de files? Ze geven niets om ons, om onze veiligheid op de weg, maar wel als ze ons een paar pond kunnen afpersen, dus laten we nee zeggen tegen deze belachelijke parkeertarieven en de Hackney Council laten weten hoe sterk we hierover denken.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen