13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Husqvarna verrast met straatmodel

 

Drie nieuwe straatmodellen zien het licht op de Italiaanse motorbeurs Eicma. Daarmee keert Husqvarna terug op het in 2013 genomen besluit om alleen offroadmotoren te vervaardigen. Met terugwerkende kracht verklaart het waarom offroadmerk Husqvarna toch mee strijdt in Moto3.

  

Overnameperikelen
Husqvarna lanceert twee prototypes en een productierijp model. Die laatste wordt aangedreven door een dikke eencilinder. Het ligt voor de hand dat die gelijk is aan het blok in de KTM 690 Duke. Het Oostenrijkse KTM nam in 2013 Husqvarna over van BMW. Mochten alle overnameperikelen je zijn ontschoten  dan werpt dit overzicht weer licht op de zaak.

  

Retro
Husqvarna laat weinig los over de nieuwe modellen. We weten alleen dat het productiemodel een stijlvolle lichtgewicht mono is met een duidelijke link naar het verleden. Huskie gaat dus retro.  Dat deed het 2012 ook al met de wonderschone Moab, die je in dit filmpje kunt zien. Ook de Baja mocht er zijn.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen