Husqvarna verrast met straatmodel

 

Drie nieuwe straatmodellen zien het licht op de Italiaanse motorbeurs Eicma. Daarmee keert Husqvarna terug op het in 2013 genomen besluit om alleen offroadmotoren te vervaardigen. Met terugwerkende kracht verklaart het waarom offroadmerk Husqvarna toch mee strijdt in Moto3.

  

Overnameperikelen
Husqvarna lanceert twee prototypes en een productierijp model. Die laatste wordt aangedreven door een dikke eencilinder. Het ligt voor de hand dat die gelijk is aan het blok in de KTM 690 Duke. Het Oostenrijkse KTM nam in 2013 Husqvarna over van BMW. Mochten alle overnameperikelen je zijn ontschoten  dan werpt dit overzicht weer licht op de zaak.

  

Retro
Husqvarna laat weinig los over de nieuwe modellen. We weten alleen dat het productiemodel een stijlvolle lichtgewicht mono is met een duidelijke link naar het verleden. Huskie gaat dus retro.  Dat deed het 2012 ook al met de wonderschone Moab, die je in dit filmpje kunt zien. Ook de Baja mocht er zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?