vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

In een wip uitverkocht: de 21 Panigale’s van de Lenovo Race of Champions

We dreigen in herhaling te vallen, maar maak ons niet wijs dat Ducati niet weet hoe het unieke motoren moet verpatsen. Als sluitstuk op de zopas afgelopen WDW 2022, organiseerde het Italiaanse merk immers een opmerkelijke veiling. Daarbij werden de Panigale V4S’en en V2’s geveild die deelnamen aan de Lenovo Race of Champions, afgelopen zaterdag. De nagenoeg perfecte replica’s van Ducati’s racemotoren – qua graphics, althans – gingen nadien als zoete broodjes over de toonbank.

Elektronische update voor 2023 Ducati Panigale V4

MotoGP-podium

Tijdens die Lenovo Race of Champions, namen 21 Ducati-racers uit MotoGP, WSBK en Supersport het tegen elkaar op op het circuit van Misano. Op de startgrid tekenden onder meer Pecco Bagnaia, Jack Miller, Michele Pirro, Johann Zarco, Jorge Martin, Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Alvaro Bautista, Michael Ruben Rinaldi en Danilo Petrucci present. Tot groot plezier van de aanwezige Ducatisti tijdens de WDW.

De bloemen gingen uiteindelijk naar Pecco Bagnaia. De Italiaan hield de pole vast en won voor Luca Marini en Marco Bezzecchi. Een volledig MotoGP-podium dus, bij de V4’s. In de reeks met de Panigale V2’s won SSP-racer Federico Caricasulo voor Nicholas Spinelli en Maximilian Kofler.

In enkele uren uitverkocht

Twee dagen na de race ging de verkoop van start. Enkel Ducati’s beste klanten kregen toegang tot het verkoopplatform, waar ze de motor van hun idool op de kop konden tikken. Alle motoren waren uitgerust met de beste Ducati Performance-accessoires voor het circuit, zoals Akrapovič titanium-uitlaten, Pirelli-slicks en Rizoma-hendelprotectoren. 

In luttele minuten na het openen van de biedingen, was Jack Miller’s #43 al verkocht. Meteen daarna wisselden ook de racewinnende #63 van Pecco Bagnaia en Johann Zarco’s #5 van eigenaar. In de volgende uren gingen alle andere machines over de toonbank. Zeiden we al dat ze in Borgo Panigale goed zijn in het verkopen van unieke motoren? Wat zeggen we, meesterlijk!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen