woensdag 24 april 2024

Indian x Roland Sands: rebelse Super Hooligan FTR-special

Indian Motorcycle heeft samengewerkt met Roland Sands Design (RSD) voor een limited-edition FTR. Deze nieuwe FTR is ontworpen door Indian Motorcycle en Roland Sands om de ‘hooliganlifestyle’ te vieren – een geest van onbeperkte vrijheid en durf die typerend is voor deze stijl van motorrijden.

De FTR x RSD Super Hooligan is bedoeld om rijders te inspireren om hun innerlijke hooligan naar boven te halen. Het model heeft een Black Metallic uiterlijk met authentieke race-graphics, een rood frame en bijpassende wielen met gouden accenten. Op de voor- en zijkant nummerplaten staat het kampioenschapslogo van Indian Motorcycle Racing. Daarnaast zijn er sponsorslogo’s op de cover van het zadel geplaatst. Extra afbeeldingen worden ook meegeleverd voor optionele toepassing op onderdelen zoals de radiateurmantel, het voorspatbord en de voorvork. Deze premium componenten zijn zorgvuldig samengesteld om rijders een authentieke race-ervaring te bieden.

Roland Sands, oprichter van RSD, benadrukt dat Super Hooligan meer is dan alleen racen. Het gaat erom grenzen te verleggen en plezier te beleven aan het motorrijden met vrienden. Hij is enthousiast over de samenwerking met Indian Motorcycle om een FTR-motor voor consumenten te ontwerpen.

De Whitelock Tinker Toy: Monstermotor staat te koop

De FTR x RSD Super Hooligan is gebaseerd op het FTR R Carbon-model en bevat prestatiegerichte onderdelen en hoogwaardige rijtechnologie. De motorfiets heeft een volledig instelbare Öhlins USD-voorvork, een piggyback-achterschokdemper en Brembo-remmen voor optimale remkracht. Het 101 mm ronde touchscreen, aangedreven door RIDE COMMAND, biedt essentiële informatie en selecteerbare rijmodi voor een aanpasbare rijervaring. Daarnaast zijn er Bluetooth- en USB-connectiviteitsopties beschikbaar. Een Akrapovič-uitlaatdemper en hitteschild zorgen niet alleen voor stijl, maar verbeteren ook het geluid. Gilles Tooling-onderdelen, zoals verstelbare rem-schakelsets, oliedop, radiateurdop en bar-end gewichten, dragen bij aan de premium afwerking van de FTR in de authentieke RSD Hooligan-racestijl.

Rijders die geïnteresseerd zijn in de limited-edition FTR x RSD Super Hooligan moeten zo snel mogelijk contact opnemen met hun erkende Indian Motorcycle-dealer om hun individueel genummerde motorfiets te reserveren. Er zullen slechts 150 van de in totaal 300 beschikbaar zijn buiten Noord-Amerika, waarvan er slechts 10 worden uitgeleverd binnen de Benelux. Internationale verzending begint direct na reservering.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen