22.3 C
Nederland
vrijdag 20 mei 2022

Inhoud, routes & video’s Promotor 5/2018

Toeren

TankTasTocht #4: Zuid-Limburg

Een fantastische route van 168 kilometer door Bourgondisch landschap. Toerend langs aflopende akkers, heldere kreekjes en oude kerken gebouwd van uitgehakte mergel. Beschermende Christus- en Mariabeeldjes langs heerlijke wegen. Beboste hellingen met heuse haarspeldbochten, waarover het zalig deinen is. Met een zachte ‘G’ voor ‘Glooiend of ‘Genoegen’. Cruisen door zuidelijk Limburg dat alle ingrediënten op de kaart heeft voor een overheerlijke motorrit. Gij zult genieten!

LEES VERDER

Offroad naar de Mont Ventoux

Het smalle keienpad leidt me over de bergtop om een boerderij heen. Het kleurenspel dat volgt is adembenemend mooi. Geelgroene en knalrode bladeren lichten in de lage zon op alsof de boomgaard in brand staat. De Provençaalse Drôme is in de herfst Drômmels mooi…

LEES VERDER

Malta: eilandbeschaving & 5000 jaar bouwwoede

Michiel van Dam zoekt het graag in de uithoeken van Europa. Spitsbergen, IJsland staan nog op zijn lijstje, eilanden die door noordelijke ijszeeën worden murw gebeukt. Maar ook Malta, lekker warm in de Middellandse Zee. Dit jaar is Valletta samen met Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa.

LEES VERDER

Urban Tour #2: Amsterdam

Het is donker in Amsterdam. De hoofdstad van de nacht. De enige tijd waarop je hier kunt bewegen, ruiken aan de vrijheid en soms ineens een lege straat. Maar de nachtschimmen zijn er altijd. Op zoek naar vermaak, een ander of zichzelf. De drommen toeristen sijpelen slechts nog verdund door de straten. Nu zijn wij aan de beurt. Gewapend met een Kawasaki Z900RS Café, een stevige koffie en verlicht door de maan geeft de stad haar geheimen bloot. Gas erop.

BEKIJK DE VIDEO

Tests

Kawasaki Versys 1000 Tourer NL Edition

Het aantal allroads waar je uit kunt kiezen, is gigantisch. In krijgshaftige termen spreek je van een slagveld waarop diverse merken strijden om de gunst van de motorrijder. En met alleen modellen ben je er nog niet, per model zijn er ook nog eens diverse versies. Met of zonder koffers, meer of minder sportief, met of zonder hulpmiddelen.

BEKIJK DE VIDEO

Harley-Davidson Iron 1200 & Forty-Eight Special

Vorig jaar kondigde Harley-Davidson aan: de aankomende 10 jaar komen we met maar liefst 100 nieuwe modellen. Inmiddels zijn we een jaar verder en staat de teller al op 26 stuks. De grote Touringmodellen zijn helemaal bij de tijd, de negenkoppige Softailfamilie is compleet en nu zijn de Sportsters aan de beurt met de Forty-Eight Special en de Iron 1200.

BEKIJK DE VIDEO

Ninj 650 Energy Run

Leg zo zuinig en sportief mogelijk – met een verzegelde brandstoftank – 347 kilometer af van Eindhoven naar Motorherberg ‘Baton Rouge’ in de Belgische Ardennen. Zo luidde de opdracht van de Kawasaki Z650 Energy Run 2018. Ik greep de uitdaging met beide handen aan. Niet alleen vanwege de Z650, maar hoe zuinig is zo’n motor eigenlijk.

BEKIJK DE VIDEO

Mijn Occasion

‘Dit is inmiddels mijn tweede Africa Twin; eigenlijk had ik meteen al spijt toen ik de eerste verkocht. Maar ja, die was eigenlijk niet al te best meer, dus ik heb mezelf toen meteen beloofd: “Als het kán, koop ik meteen een hele mooie, zodat ik weer jaren vooruit kan”. De zoektocht begon al toen de koper de straat uit reed! Dit keer wilde ik echter wel een RD03, dat is de eerste generatie. En toen kwam deze langs, ik was meteen verkocht.’

BEKIJK DE VIDEO

Motormensen

Dakar in de Polder

Een ander Sterk Verhaal. Een beetje ons eigen sterke verhaal. Want eerlijk is eerlijk, 1000 kilometer offroad door Nederland, dat klinkt als een haast onmogelijk verhaal. Want Nederland is toch het land van veel volk, alles geplaveid en ieder struikje beschermd? Jan Kremers, Promotortrainer en modderliefhebber in hart en nieren, kon het niet laten en zette een barre tocht uit. En een zestal lezers mogen mee.

BEKIJK DE VIDEO

Promotor Mega MotorTreffen

Wát een feest! Wát een motorrijders! Wát een sfeer ook! Het tweede Promotor Mega MotorTreffen was pure reclame voor ‘genieters op twee wielen’, motorrijders die nooit rottigheid veroorzaken en nooit in de krant staan.

BEKIJK DE VIDEO

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen