Intelligente BMW-motoren

Er bestaat al lange tijd apparatuur, waarbij auto's automatisch afstand van elkaar houden; het Car-to-Car systeem. Het zogeheten Car-to-X-Kommunikation systeem gaat een stap verder, omdat de twee- en vierwielers op elkaar reageren als ze elkaar nog niet 'zien', zoals bij kruispunten.

Na vier jaar research te hebben gedaan, wordt de uitvinding eindelijk uitgebreid getest in echte verkeerssituaties rondom Frankfurt. Er doen in totaal 120 voertuigen mee aan het project Sichere Intelligente Mobilität- Testfeld Deutschland, kortweg simTD, maar BMW is het enige merk dat naast 20 auto's vijf motoren heeft uitgerust met de speciale apparatuur.

Het Car-to-X-Kommunikation systeem kan pas succesvol zijn als het overgrote deel van de verkeersdeelnemers meedoet, daarom zijn ook telecommunicatiebedrijven en overheden bij het simTD-project betrokken. 

BMW wil het systeem de basis laten zijn van  ConnectedRide, de motorfietsvariant voor het al bestaande autosysteem ConnectedDrive.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.