zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Intelligente BMW-motoren

Er bestaat al lange tijd apparatuur, waarbij auto's automatisch afstand van elkaar houden; het Car-to-Car systeem. Het zogeheten Car-to-X-Kommunikation systeem gaat een stap verder, omdat de twee- en vierwielers op elkaar reageren als ze elkaar nog niet 'zien', zoals bij kruispunten.

Na vier jaar research te hebben gedaan, wordt de uitvinding eindelijk uitgebreid getest in echte verkeerssituaties rondom Frankfurt. Er doen in totaal 120 voertuigen mee aan het project Sichere Intelligente Mobilität- Testfeld Deutschland, kortweg simTD, maar BMW is het enige merk dat naast 20 auto's vijf motoren heeft uitgerust met de speciale apparatuur.

Het Car-to-X-Kommunikation systeem kan pas succesvol zijn als het overgrote deel van de verkeersdeelnemers meedoet, daarom zijn ook telecommunicatiebedrijven en overheden bij het simTD-project betrokken. 

BMW wil het systeem de basis laten zijn van  ConnectedRide, de motorfietsvariant voor het al bestaande autosysteem ConnectedDrive.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelMeer APK-nieuws
Volgend artikelMotoGP naar Texas

Gerelateerde artikelen