Introductie: BMW C evolution 2017

Sinds 2012 levert BMW hun BMW C evolution maxi-scooter. De Duitsers presenteren deze week hun nieuwe BMW C evolution. In het vorige nummer van MOTO73 testten we nog het oude model. Je kunt het hele verhaal nalezen, maar een kritiek punt was de actieradius. Volgens BMW zorgt een nieuwe batterijtechnologie voor een toegenomen actieradius. 

De batterij levert nu 8 kWh / 94 Ah, waarmee de scooter tot 160 kilometer kan rijden. BMW noemt deze versie wat voorbarig de ‘Long Range’ en voegt 8 KW meer vermogen toe aan het model, dat nu 19 KW heeft. De top is begrenst op 129 km/u. BMW levert hem ook voor het A1-rijbewijs.  Dan heeft hij de maximaal toegestane 11 KW, een actieradius van 100 km en een top van 120 km/u. Dat maakt beide versies volgens de fabrikant (en ons) geschikt voor kort woon-werkverkeer en gebruik in de stad. Al moeten we dat natuurlijk nog wel even testen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.