dinsdag 18 juni 2024

Introductie: BMW C evolution 2017

Sinds 2012 levert BMW hun BMW C evolution maxi-scooter. De Duitsers presenteren deze week hun nieuwe BMW C evolution. In het vorige nummer van MOTO73 testten we nog het oude model. Je kunt het hele verhaal nalezen, maar een kritiek punt was de actieradius. Volgens BMW zorgt een nieuwe batterijtechnologie voor een toegenomen actieradius. 

De batterij levert nu 8 kWh / 94 Ah, waarmee de scooter tot 160 kilometer kan rijden. BMW noemt deze versie wat voorbarig de ‘Long Range’ en voegt 8 KW meer vermogen toe aan het model, dat nu 19 KW heeft. De top is begrenst op 129 km/u. BMW levert hem ook voor het A1-rijbewijs.  Dan heeft hij de maximaal toegestane 11 KW, een actieradius van 100 km en een top van 120 km/u. Dat maakt beide versies volgens de fabrikant (en ons) geschikt voor kort woon-werkverkeer en gebruik in de stad. Al moeten we dat natuurlijk nog wel even testen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen