Is dit de nieuwe Triumph Daytona 765?

Het doet ons, en menig Daytona-liefhebber met ons, nog steeds pijn. De Daytona is niet meer, maar naar aanleiding van bovenstaande foto zou je toch echt anders denken.

Bovenstaande foto is echter geen flauwe photoshop-creatie of een oude Daytona met 765-bestickering; het is de Triumph Moto2-machine waarmee de Britten momenteel druk aan het testen zijn! Dat roept vragen op. Want waarom?

In de basis is het motorblok natuurlijk gewoon een 765 Street Triple-blok (zie test), die Triumph nu op het circuit aan het doorontwikkelen is. Testrijder Julian Simon, voormalig 125cc-wereldkampioen en vice-wereldkampioen Moto2, reed het nieuwe blok afgelopen week op Aragón. En daar bleken de Britten dik tevreden, want volgens eigen zeggen liggen ze qua vermogen, koppel en betrouwbaarheid ruim voor op schema.

Grote vraag is en blijft dus waarom Triumph, dat in 2016 afscheid nam van de Daytona (R), nu wel in dit Moto2-traject is gestapt. Zeker nu we bovenstaande foto zien, vragen we ons af of dit niet gewoon onderdeel is van het ontwikkelingstraject van een nieuwe Daytona, de Daytona 765. Het lijnenspel is herkenbaar als dat van een Daytona en de huidige zoektocht naar pk’s en koppel kan soelaas bieden voor het Euro4-vraagstuk waardoor de Daytona het veld moest ruimen. 

Nick Enghardt, testredacteur van MOTO73 en MOTOR.nl: 

“Zout in de wonde strooien noemen we dit… dit wil je toch gewoon, dit moet Triumph ons toch gewoon gunnen! De 675 Daytona was wat sturen en blok betreft al de perfectie nabij, maar voor dat beetje meer pret zou een vleugje meer power hem een absolute tien uit tien maken. Zoals deze Moto2-testmachine hier staat, lijkt er weinig in de weg te staan van een straatversie. Anders dan de keuze van Hinckley het simpelweg niet te doen.

Een smeekbede, een som geld of misschien een orgaan waarvan één ook volstaat om in leven te blijven; wat is er voor nodig, Triumph? Noem je prijs!”

Foto’s: Triumph

[justified_image_grid ids=25142,25143,25144,25145]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?