maandag 11 december 2023

‘Kamer vergeet voordelen tweewielers’

Wij snappen het niet meer. Lezen we net dat de politiek druk bezig is met het nieuwe rijbewijs, vergeten ze gelijktijdig gewoon even de voordelen die een motorfiets oplevert. Minder uitstoot, minder files. Afijn, je kunt het rijtje wel. De RAI is dit zat en heeft de politiek opgeroepen om de visie op het gebruik van tweewielers te herzien. En wel zo snel mogelijk.

Ook moet het fiscale beleid gericht zijn op het stimuleren van het gebruik van de tweewieler voor woon-werkverkeer. Dit vraagt om aanpassing van bestaande wetgeving, omdat bijvoorbeeld recent is gebleken dat onder andere de wet op de inkomstenbelasting niet goed is toegespitst op nieuwe leaseconcepten.

“Drukke gebieden waarbinnen reisafstanden relatief klein zijn kunnen ontsloten worden via de tweewieler. Lange afstanden kunnen dan per auto of trein worden afgelegd. Optimale mobiliteit vraagt om de keuze voor het juiste vervoersmiddel op het juiste moment”, aldus Boedijn en Warmerdam. Wij zijn, het uitgezonderd het gedeelte auto/trein hier natuurlijk mee eens.

Deze week spreekt de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In aanloop naar de begroting heeft RAI vereniging bij de verschillende Kamerfracties eveneens gepleit voor meer aandacht voor de tweewieler.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen