‘Kamer vergeet voordelen tweewielers’

Wij snappen het niet meer. Lezen we net dat de politiek druk bezig is met het nieuwe rijbewijs, vergeten ze gelijktijdig gewoon even de voordelen die een motorfiets oplevert. Minder uitstoot, minder files. Afijn, je kunt het rijtje wel. De RAI is dit zat en heeft de politiek opgeroepen om de visie op het gebruik van tweewielers te herzien. En wel zo snel mogelijk.

Ook moet het fiscale beleid gericht zijn op het stimuleren van het gebruik van de tweewieler voor woon-werkverkeer. Dit vraagt om aanpassing van bestaande wetgeving, omdat bijvoorbeeld recent is gebleken dat onder andere de wet op de inkomstenbelasting niet goed is toegespitst op nieuwe leaseconcepten.

“Drukke gebieden waarbinnen reisafstanden relatief klein zijn kunnen ontsloten worden via de tweewieler. Lange afstanden kunnen dan per auto of trein worden afgelegd. Optimale mobiliteit vraagt om de keuze voor het juiste vervoersmiddel op het juiste moment”, aldus Boedijn en Warmerdam. Wij zijn, het uitgezonderd het gedeelte auto/trein hier natuurlijk mee eens.

Deze week spreekt de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. In aanloop naar de begroting heeft RAI vereniging bij de verschillende Kamerfracties eveneens gepleit voor meer aandacht voor de tweewieler.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.