donderdag 18 april 2024

Kawasaki Z-modellen vieren hun 50e verjaardag: speciale edities op komst?

Kawasaki is een teasercampagne gestart op hun YouTube-kanaal. Het verwijst naar enkele grote festiviteiten rond een van de grootste modellen ooit.

De video van Kawasaki heeft betrekking op 2022, het jaar waarin de iconische Z-modellen hun 50e verjaardag vieren.

Kawasaki presenteert hybride prototype

Voorlopig moeten we het doen met een korte teaservideo. Daarin zien we het zijpaneel van de legendarische Z1/A uit het midden van de jaren zeventig. Het is een motorfiets die bekend staat om zijn bijdrage aan de opkomst van de Japanse sportmotorfabriek in de eerste jaren van de sportmotorenoorlog, waarbij Honda, Suzuki en Yamaha het in de daaropvolgende jaren tegen elkaar opnamen.

Toevallig of niet, deze release van Kawasaki past perfect in het plaatje, aangezien het merk net zijn nieuwste Z650RS heeft uitgebracht (een motor die er net zo uitziet als een vroeg Z-model) tijdens de perslancering in Marseille, begin deze week.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen