Kawasaki Z-modellen vieren hun 50e verjaardag: speciale edities op komst?

Kawasaki is een teasercampagne gestart op hun YouTube-kanaal. Het verwijst naar enkele grote festiviteiten rond een van de grootste modellen ooit.

De video van Kawasaki heeft betrekking op 2022, het jaar waarin de iconische Z-modellen hun 50e verjaardag vieren.

Kawasaki presenteert hybride prototype

Voorlopig moeten we het doen met een korte teaservideo. Daarin zien we het zijpaneel van de legendarische Z1/A uit het midden van de jaren zeventig. Het is een motorfiets die bekend staat om zijn bijdrage aan de opkomst van de Japanse sportmotorfabriek in de eerste jaren van de sportmotorenoorlog, waarbij Honda, Suzuki en Yamaha het in de daaropvolgende jaren tegen elkaar opnamen.

Toevallig of niet, deze release van Kawasaki past perfect in het plaatje, aangezien het merk net zijn nieuwste Z650RS heeft uitgebracht (een motor die er net zo uitziet als een vroeg Z-model) tijdens de perslancering in Marseille, begin deze week.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?