woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kawasaki Z-modellen vieren hun 50e verjaardag: speciale edities op komst?

Kawasaki is een teasercampagne gestart op hun YouTube-kanaal. Het verwijst naar enkele grote festiviteiten rond een van de grootste modellen ooit.

De video van Kawasaki heeft betrekking op 2022, het jaar waarin de iconische Z-modellen hun 50e verjaardag vieren.

Kawasaki presenteert hybride prototype

Voorlopig moeten we het doen met een korte teaservideo. Daarin zien we het zijpaneel van de legendarische Z1/A uit het midden van de jaren zeventig. Het is een motorfiets die bekend staat om zijn bijdrage aan de opkomst van de Japanse sportmotorfabriek in de eerste jaren van de sportmotorenoorlog, waarbij Honda, Suzuki en Yamaha het in de daaropvolgende jaren tegen elkaar opnamen.

Toevallig of niet, deze release van Kawasaki past perfect in het plaatje, aangezien het merk net zijn nieuwste Z650RS heeft uitgebracht (een motor die er net zo uitziet als een vroeg Z-model) tijdens de perslancering in Marseille, begin deze week.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen