maandag 27 maart 2023

KTM Naked November van start

KTM Naked November is de naam die Mattighofen geeft aan de presentatie van hun 2022 nieuwigheden met betrekking tot de Duke-familie, met een expliciete verwijzing naar de 1290 Super Duke R, de supernaked die sinds het eerste prototype op de EICMA 2012 ook wel The Beast wordt genoemd.

Gloednieuwe supernakeds

Na de 1290 RR van april jongstleden is het nu echt tijd voor de versie met semi-actieve vering waar we al zo lang om vragen… In het persbericht wordt de LC8-motor expliciet genoemd, waarbij wordt verwezen naar de 75° V-twin die de Oostenrijkse naked bike altijd heeft aangedreven. Er wordt gezegd dat deze in 2022 ‘het hart zal vormen van een selectie gloednieuwe supernaked bikes’. Niet alleen dat, maar onmiddellijk daarna is er sprake van WP APEX semi-actieve ophanging met SAT-technologie.

Komt de KTM 890 SM-T terug?

Opening Tech Guide

De twee bovengenoemde onderdelen – de motor en de ophanging – zijn het thema van twee ‘afleveringen’ van deze presentatie. Op 9 november wordt op de officiële KTM-website namelijk een speciale sectie geopend onder de naam Tech Guide, met bijzondere aandacht voor de eerder genoemde LC8. Enkele dagen later – op 11 november – wordt er een technische en technologisch diepgaande blik gegund aan de semi-actieve WP APEX-vering van de tweede generatie.

Exclusieve producten

En dan, een week later, op 23 november, kondigt het persbericht aan… ‘Krachtig, veelzijdig en in perfecte KTM-stijl; het nieuwe 2022-model is de definitie van hoe wij graag meerdere segmenten mixen om exclusieve producten te maken!’. We zitten nog steeds in de naked-familie, maar het concept van het mengen van meerdere segmenten lijkt verder te gaan. Kan iemand een derde versie van de KTM SuperDuke 1290 bedenken?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image