donderdag 22 februari 2024

Komt er ook een Yamaha Ténéré 700 Adventure?

Werkt Yamaha aan een Ténéré 700 Adventure? Sommige foto’s op het net suggereren dat Yamaha werkt aan een Ténéré die is uitgerust met alle comfort voor lange reizen. De offroad, goed gecamoufleerd, heeft natuurlijk een 21” velg, maar een grotere tank en enkele details die ontworpen zijn om het comfort en de bagagecapaciteit te verbeteren.

Na de presentatie aan de wereld van de nieuwe Ténéré Rally, lijkt Yamaha ook te werken aan een andere versie van zijn crossover. Die 700 zou meer gewijd zijn aan toerisme en reizen. De motor, die tijdens een testrit is gefotografeerd, is wat betreft de bovenbouw goed gecamoufleerd, maar vertoont nog steeds enkele zeer interessante details.

Ten eerste, zoals je kunt zien op de foto hierboven en in die in de galerij, lijkt de tank groter. Dat schrijft de traditie voor alle avontuurlijke motoren voor. Die gaat voor een grotere onafhankelijkheid tijdens lange reizen. De groottoerist is dus uitgerust met een rek voor zijkoffers en een zadel dat vooral voor de duopassagier ruimer en comfortabeler is.

Oud & Nieuw: Yamaha XT600Z Ténéré vs Yamaha Ténéré 700

De rest van de maten lijken identiek te zijn. De gefotografeerde Yamaha moet vooral ook uitsluiten dat het een herziene versie is van de grotere Ténéré 1200.

Wat niet verandert, is de voorzijde van plexiglas. En dat is een verstandige keuze. Zo behoudt de motor de gelijkenis met de basic Ténéré. Die maakt immers compactheid en lichtheid tot z’n handelsmerk.

Wanneer we de Yamaha Ténéré 700 Adventure te zien krijgen? Vrijwel zeker dit najaar. Mogelijk niet live, maar dan zeker via een streaming presentatie. De Ténéré 700 Adventure zou dan vanaf begin 2021 beschikbaar zijn bij de dealers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen