dinsdag 5 december 2023

Marc Marquez: ‘Ik ben er bijna.’ Broer Alex: ‘Soms denk ik dat hij het niet redt.’

Hoe het met Marc Márquez gaat? Daar is nog geen pijl op te trekken. De beslissing om terug te keren wordt dagelijks onder de loep genomen. Maar we worden soms ook op het verkeerde been gezet. Dan zijn de achtvoudig wereldkampioen en zijn broer superoptimistisch en dan weer somber.

Gisteren namen Marc Márquez en zijn broer Alex deel aan een online evenement met de winnaars van een wedstrijd voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën. De achtvoudig wereldkampioen zei iets dat de glimlach op de gezichten van al zijn fans had laten exploderen. ‘Ik kom steeds dichter bij om de smaak van 350 km/u! te proeven’ Deze zin, op allerlei manieren te interpreteren, kent voor ons maar één betekenis: terugkeren voor Valencia. Want als er een circuit is waar je de 350 km/u kunt benaderen is het Aragon. Niet Valencia of Portimão. Dus Marc Márquez denkt aan een terugkeer naar MotorLand? Of gaf hij met die zin alleen maar aan dat hij praktisch genezen is?

Wint Marc Marquez een keer niet, doet zijn broer dat wel…

Alex over Marc Márquez

Maar gisteren kwam zijn broer Alex terug op de toestand van Marc. Hij zei dat het herstel het nog niet mogelijk maakt om bepaalde datum vast te leggen. ‘Ik weet niet wanneer hij hersteld is. Ik ben sinds dinsdag van huis en ik weet niet 100% hoe hij nu is. Als ik thuis ben en hem zie, zijn er dagen dat je denkt “die gaat naar Aragon om te racen”. Maar er zijn ook dat dagen dat je denkt dat we hem dit seizoen niet meer op het circuit zullen zien. Hij traint veel en soms is de spierpijn te veel, omdat de arm lange tijd niets heeft gedaan. Het is moeilijk om deze te reactiveren. Ik kan het niet zeggen en ik denk dat ook dat Marc nog niet weet wanneer hij terugkomt. De komende dagen zal hij moeten uitvinden hoe hij er voor staat. Hoe eerder hij terugkomt, hoe beter, maar hij moet zich 100% voelen. Waar hij terugkomt? Ik herhaal, ik weet het niet. Je moet niet op de zaken vooruit willen lopen.’

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image