maandag 6 mei 2024

KTM 450 Rally Replica 2025: voor veeleisende rally-raid rijders

De KTM 450 Rally Replica 2025 is niet zomaar een naam, maar een belofte van succes in de rallysport. Met een indrukwekkend record van 235 etappeoverwinningen en in totaal tien overall overwinningen in de Dakar Rally, inclusief negentien fabrikantentitels voor KTM zelf, staat het model symbool voor de triomfen in rally-raid kampioenschappen. Het modeljaar 2025 markeert de meest uitgebreide update van deze motor sinds 2020.

Technologie en design

Voor 2025 heeft KTM de motorfiets ingrijpend herzien om deze nog dichter bij de specificaties van een KTM Factory Racing-motorfiets te brengen. De kern van deze herziening is de verbeterde 450cc-eencilinder met brandstofinjectie, die nu wordt aangevuld met een nieuw ontwikkelde SOHC-cilinderkop, een robuustere koppeling en een versterkte transmissie. Deze wijzigingen beloven nog betrouwbaardere prestaties onder extreme omstandigheden. Bovendien zijn er nu twee aparte radiateurs verantwoordelijk voor de koeling van het motorblok. Ze zijn bevestigd aan een nieuw ontwikkeld chassis. Dit chassis, gemaakt van met laser gesneden en hydrogevormde segmenten, biedt flexibiliteit en stabiliteit.

Aan de achterkant van de motorfiets bevindt zich een 16 liter brandstoftank die tevens fungeert als drager van het achterframe, aangevuld met nog eens twee tanks aan de voorkant met een totale capaciteit van ongeveer 34,5 liter, waardoor lange etappes probleemloos mogelijk zijn.

KTM Vernieuwt SX en SX-F Series voor 2025

Vering en handling

De KTM 450 Rally Replica 2025 maakt gebruik van geavanceerde veringssystemen van WP Pro Components. Een gesloten WP XACT PRO 7548 cartridgé-voorvork en een WP XACT PRO 7750-schokdemper achter, beide volledig aanpasbaar, garanderen uitstekende grip en rijcomfort. De rijervaring wordt ook verbeterd door het nieuwe CNC-gefreesde brugontwerp van de voorvork met verminderde offset, wat de stijfheid en het feedback verhoogt.

Esthetiek en functionaliteit

Ook visueel presenteert de KTM 450 Rally Replica 2025 zich van haar beste kant. Een agressievere look en een nieuwe navigatietoren van lichtgewicht koolstofvezel achter een geoptimaliseerde carrosserie verbeteren de aerodynamica en verminderen turbulentie door de wind. Een opnieuw ontworpen, smallere en lichtere combinatie-instrument, geïntegreerde LED-koplampen en een speciale gereedschapsruimte die in de motorafdekking is ingebouwd, verhogen de bruikbaarheid en veiligheid onder alle lichtomstandigheden.

Beschikbaarheid en bestelling

De KTM 450 Rally Replica wordt exclusief geproduceerd in de Oostenrijkse fabriek van KTM Motorsport, waarbij slechts honderd exemplaren wereldwijd beschikbaar zijn voor rally-rijders. Geïnteresseerden kunnen hun bestellingen plaatsen vanaf 24 april 2024 bij geautoriseerde KTM-dealers. Over een prijs wordt op de KTM-site nog niet gerept.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen