KTM Freeride gepresenteerd

Ze waren al aangekondigd, de Freeride-modellen van KTM. Maar zou het nou wel of niet een elektrische motor worden? Het antwoord is beide. Hiermee slaat KTM alweer een nieuwe weg in en is bovendien de eerste van de ‘grotere’ fabrikanten die een elektrische motorfiets(foto boven) in massaproductie heeft. Daarnaast is er dus ook een Freeride met 350cc viertakt eencilinder (fot onder).

Opvallend verschil tussen de twee is waar de elektrische het gewoon moet doen zonder verlichting en met dikke noppen, de 350 een soort trialachtige banden heeft gekregen. Dat betekent dat KTM ook hiermee een nieuwe markt wil aansnijden die nog het meest lijkt op wat Yamaha ooit met de Tricker probeerde; een kruising tussen een lichte stadsmotor en een trialmotor.

Hoe de elektrische Freeride ingezet gaat worden zal nog moeten blijken, wie weet komt ook deze ooit met een kenteken en verlichting op de weg. De naam is in beide gevallen alvast passend gekozen.
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?