zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KTM Freeride gepresenteerd

Ze waren al aangekondigd, de Freeride-modellen van KTM. Maar zou het nou wel of niet een elektrische motor worden? Het antwoord is beide. Hiermee slaat KTM alweer een nieuwe weg in en is bovendien de eerste van de ‘grotere’ fabrikanten die een elektrische motorfiets(foto boven) in massaproductie heeft. Daarnaast is er dus ook een Freeride met 350cc viertakt eencilinder (fot onder).

Opvallend verschil tussen de twee is waar de elektrische het gewoon moet doen zonder verlichting en met dikke noppen, de 350 een soort trialachtige banden heeft gekregen. Dat betekent dat KTM ook hiermee een nieuwe markt wil aansnijden die nog het meest lijkt op wat Yamaha ooit met de Tricker probeerde; een kruising tussen een lichte stadsmotor en een trialmotor.

Hoe de elektrische Freeride ingezet gaat worden zal nog moeten blijken, wie weet komt ook deze ooit met een kenteken en verlichting op de weg. De naam is in beide gevallen alvast passend gekozen.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen