donderdag 22 februari 2024

KTM verplaatst 300 Oostenrijkse banen naar China en India

Pierer Mobility AG, het moederbedrijf van de motorfietsmerken KTM, Husqvarna en GasGas, gaat tot 300 banen in Oostenrijk schrappen. Deze productie- en onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten gaan naar China en India.

De verplaatsing van productiecapaciteit heeft voornamelijk betrekking op de tweecilindermodellen van het merk. De 790 Duke komt al volledig uit China en de verwachting is dat CFMoto meerdere modellen in de 890 en de nieuwe 990-serie, in Azië, gaan maken. KTM en CFMoto hebben verder al een joint venture sinds 2017. Een andere strategische partner van KTM is Bajaj in India. Ze werken al samen sinds 2007 en alle 125, 200 en 390 modellen, evenals de 401 modellen van Husqvarna, worden sinds 2011 in India geproduceerd. In januari 2023 rolde de 1.000.000ste KTM-motorfiets van de productielijn in Pune.

Pierer Mobility Group (o.a. KTM, Husqvarna) één van snelst groeiende spelers in motorindustrie

De beslissing om tot 300 banen in Oostenrijk te schrappen, treft voornamelijk het hoofdkantoor in Mattighofen. Pierer rechtvaardigt deze stap met de ongunstige economische omstandigheden in Europa en de kostenvoordelen in Azië. De vermindering moet door natuurlijk verloop tot stand komen. Daarnaast gaat het aantal tijdelijke werknemers van 350 naar 250. Volgens het bedrijf krijgt slechts een klein aantal mensen direct ontslag.

Parallel aan de herstructurering in het motorfietssegment consolideert Pierer Mobility zijn fietsmerken. Het merk R Raymon is al verkocht aan de makers achter Winora en Haibike. Daarnaast gaat het Amerikaanse fietsmerk Felt in de loop van 2024 in de verkoop. De elektrische fietsen van GasGas en Husqvarna blijven echter in het portfolio.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen