Legale slick voor op straat

Het is allemaal waar als het aan Michelin ligt. Tenminste, als je met de nieuwe Power Cup rijdt. De Power Cup is Michelins top band en het dichtst bij een slick als legaal gezien mogelijk is. Met slechts vijf procent profiel is het verschil echt minimaal. Bij de ontwikkeling heeft Michelin gewerkt aan stabiliteit en grip en dus gewerkt aan karkas, profiel en compound.

Hoeveel? Maar liefst acht nieuwe rubbersamenstellingen (drie voor de voorband, vijf voor de achterband) is de keuze reuze. Uiteraard hebben ook deze banden de multicompound die inmiddels wijd wordt gebruikt door verschillende merken, waardoor ook aan de levensduur een klein beetje aandacht is geschonken.

De compounds zijn ontwikkeld voor een optimum werkgebied bij een bepaalde buitentemperatuur. Daarnaast is de band ook ontwikkeld voor andere eigenschappen bij andere spanningen, waarover Michelin ook ruim voldoende variabelen heeft ingevoerd. Dat wil zeggen dat dezelfde band onder een heel breed scala aan omstandigheden, voor zowel professionals als beginners, goed inzetbaar is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.