13 C
Nederland
zondag 26 juni 2022

Legale slick voor op straat

Het is allemaal waar als het aan Michelin ligt. Tenminste, als je met de nieuwe Power Cup rijdt. De Power Cup is Michelins top band en het dichtst bij een slick als legaal gezien mogelijk is. Met slechts vijf procent profiel is het verschil echt minimaal. Bij de ontwikkeling heeft Michelin gewerkt aan stabiliteit en grip en dus gewerkt aan karkas, profiel en compound.

Hoeveel? Maar liefst acht nieuwe rubbersamenstellingen (drie voor de voorband, vijf voor de achterband) is de keuze reuze. Uiteraard hebben ook deze banden de multicompound die inmiddels wijd wordt gebruikt door verschillende merken, waardoor ook aan de levensduur een klein beetje aandacht is geschonken.

De compounds zijn ontwikkeld voor een optimum werkgebied bij een bepaalde buitentemperatuur. Daarnaast is de band ook ontwikkeld voor andere eigenschappen bij andere spanningen, waarover Michelin ook ruim voldoende variabelen heeft ingevoerd. Dat wil zeggen dat dezelfde band onder een heel breed scala aan omstandigheden, voor zowel professionals als beginners, goed inzetbaar is.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen