Mitas roept banden terug

De Tsjechische bandenproducent Mitas roept 1752 tubeless E-07-motorfietsbanden terug. De teruggeroepen banden zijn voornamelijk verkocht aan klanten in Europa. Onder extreme omstandigheden kunnen de banden plotseling druk verliezen.

De volgende bandenmaten worden teruggeroepen:
– 110/80-19 M/C 59T E-07 TL MI.
– 100/90-19 M/C 57T E-07 TL MI.
– 110/80-19 M/C 59T E-07 DAKAR TL MI.
 
De banden zijn te herkennen aan de merknaam: Mitas , bandtype: E-07, inscriptie: tubeless en DOT-codes van 0111 tot en met 4812. Andere Mitas-banden hebben geen problemen. De DOT-markering is een combinatie van cijfers en letters, de letters geven de fabriek aan waar de band is geprocedeerd en de viercijferige code geeft aan wanneer de band is geproduceerd. De datumcode geeft de week en het jaar van productie weer. De teruggeroepen DOT-serie van 0111 tot en met 4812 omvat banden geproduceerd van januari 2011 (0111) tot november 2012 (4812).
 
Mocht je in het bezit zijn van de teruggeroepen band, neem dan contact op met het verkooppunt om de opties te bespreken over het vervangen van de band. In februari zijn de verbeterde E-07-banden beschikbaar bij de verkooppunten.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.