Motormuseum Timmelsjoch wil al in de winter heropenen

Het Top Mountain Crosspoint museum, ook bekend als Motormuseum Timmelsjoch, heeft zich een ambitieus doel gesteld: heropening tegen de winter van 2021. Dit ondanks het feit dat het in januari door brand grotendeels werd verwoest.

De Oostenrijkse autoriteiten hebben bevestigd dat het hoogstgelegen museum van Europa grotendeels is afgebrand, waarbij de prestigieuze collectie verloren is gegaan.

Op beelden van Facebook is de ravage te zien die de brand heeft aangericht, waarbij ongeveer 230 motorfietsen en auto’s werden vernield. Er wordt algemeen gemeld dat de oorspronkelijke oorzaak van de brand een defect display was, waardoor het hele houten museum in vlammen opging. De nabijgelegen skilift en het restaurant werden gered.

Nu wil men het Motormuseum Timmelsjoch heropenen, maar op een andere plaats terwijl de heropbouwwerkzaamheden aan de gang zijn.

De oprichters van het Top Mountain Crosspoint museum, Attila en Alban Scheiber, zeggen op hun website: ‘We willen meer bieden dan een wereld van ervaringen, het doel is om ook iets te bieden aan niet-motorrijders. Er zijn 250 motorfietsen, die al zijn toegezegd door verzamelaars uit de hele wereld.’

Motormuseum in je huiskamer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?