Motor met >95dB niet welkom in Duitsland?

De Duitse milieupartij Die Grünen wil in Duitsland het Tiroolse model in gebieden die ‘het zwaarst getroffen’ zijn door motorlawaai. In een resolutie op 28 oktober j.l. roepen ze de Bondsdag op om in eerste instantie rijverboden mogelijk te maken voor motoren die stilstaand meer dan 95 dB veroorzaken.

Mocht na drie maanden blijken dat er geen significante geluidsreductie is bereikt, moet de waarde verder worden verlaagd. Dit moet je lezen als druk uitoefenen op motorfabrikanten, die zo gedwongen worden in de toekomst stillere motoren te bouwen, die – en ook dat staat in de resolutie – onder alle rijomstandigheden niet meer dan 80 decibel mogen voortbrengen.

Herinnering: ‘flitswaarschuwers’ nu echt verboden in Duitsland

Ook rijverboden op zon- en feestdagen op bepaalde routes, die de Bundesrat in het voorjaar eiste, zijn voor Die Grünen geen gelopen race. Gaat het motorrijden in Duitsland flink veranderen?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?