Geen wereldkampioenschap voor Nancy van de Ven

1. Arme Nancy…

Zou Nancy van de Ven eindelijk de teleurstelling van een paar jaar geleden kunnen doen vergeten met de WMX-titel 2020?

Dat was de grote sportvraag dit weekeinde en het werd helaas een nee… Een hele zure nee zelfs. In haar achtste jaar in het wereldkampioenschap eindigde ze voor de vierde keer als tweede. En nog nooit was ze zo dicht bij de wereldtitel als dit jaar. Twee keer stond ze in Pietramurata op het podium, eerst als tweede achter dagwinnares Duncan en daarna als tweede met de zilveren WK-medaille om haar nek. Weer achter die Duncan… Dat ze precies evenveel punten behaalde als Duncan doet extra pijn. Eén puntje meer en Nancy was kampioene. Of ze dat puntje zaterdag al direct verloor bij de start, is niet te zeggen natuurlijk maar het hielp haar niet.

Al deed Duncan het natuurlijk fantastisch door na een val bij de start alsnog de manche te winnen.

Na afloop was Nancy uiteraard zwaar teleurgesteld: ‘De crash in de eerste manche en enkele fouten aan het begin van het jaar maakten het moeilijk voor mij. Ik kan je echt niet vertellen of er iets ergers is dan tweede worden in het kampioenschap terwijl je op hetzelfde puntenaantal finisht als de kampioene.’ Tot overmaat van ramp moet Van de Ven ook nog eens uitkijken naar een ander team voor 2021, want haar Italiaanse team Ghidinelli Racing moet vanwege de coronacrisis bezuinigen.

Wat een pech…

2. Zonta ook net niet…

Niet alleen Nancy streed dit weekeinde voor een titel, dat deed ook Zonta van den Goorbergh. Al moest er bij hem op Valencia een klein wonder gebeuren om de titel te behalen in de European Talent Cup van het FIM CEV Repsol kampioenschap. Dat wonder kwam er niet, maar dat hij samen met de uiteindelijk kampioen David Alonso, de enige coureur is die dit seizoen races wist te winnen in de European Talent Cup zegt heel veel. Zo niet alles. Komend jaar rijdt hij, samen met Collin Veijer, in het FIM Moto3 Junior wereldkampioenschap. Hou ze in de gaten die twee! 

3. Genieten nu het nog kan

Met nog een paar raceweekeinden te gaan, kunnen we met een beetje geluk nog een paar weken genieten van topmotorsport. Tenminste, dat hopen we maar want in bijvoorbeeld de MotoGP is het onrustig vanwege de corona-situatie rondom Valencia en Portimao, waar de laatste races van 2020 verreden worden. Kijken wat je kijken kunt is dan ook mijn advies, want het is misschien voorbij voor je het weet.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?