zondag 5 mei 2024

Motor met >95dB niet welkom in Duitsland?

De Duitse milieupartij Die Grünen wil in Duitsland het Tiroolse model in gebieden die ‘het zwaarst getroffen’ zijn door motorlawaai. In een resolutie op 28 oktober j.l. roepen ze de Bondsdag op om in eerste instantie rijverboden mogelijk te maken voor motoren die stilstaand meer dan 95 dB veroorzaken.

Mocht na drie maanden blijken dat er geen significante geluidsreductie is bereikt, moet de waarde verder worden verlaagd. Dit moet je lezen als druk uitoefenen op motorfabrikanten, die zo gedwongen worden in de toekomst stillere motoren te bouwen, die – en ook dat staat in de resolutie – onder alle rijomstandigheden niet meer dan 80 decibel mogen voortbrengen.

Herinnering: ‘flitswaarschuwers’ nu echt verboden in Duitsland

Ook rijverboden op zon- en feestdagen op bepaalde routes, die de Bundesrat in het voorjaar eiste, zijn voor Die Grünen geen gelopen race. Gaat het motorrijden in Duitsland flink veranderen?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen