donderdag 2 februari 2023

MV Agusta onthult F4 RC

Na vorige week al hun al met een raceversie van de F3 te komen, onthulde MV Agusta vandaag ook een 2017 raceversie van de F4. De MV Agusta F4 RC krijgt een racekit en WSBK-uiterlijk waardoor hij nog meer gelijk is aan de superbike waarop Leon Camier strijdt in het WSBK. 

Het nummer 37 duidt op het aantal fabriekstitels die MV Agusta heeft gewonnen. De Italianen hebben er een uitlaatsysteem onder geschroefd dat is gebouwd van het exotische materiaal titanium. Daarnaast maakt racegerichte elektronica ook deel uit van deze exclusieve versie van de toch al exclusieve F4. 

De vier-in-lijn van de straatversie levert 205 pk bij 13.450 tp/m. De raceversie piekt op 212 pk @ 13.600 tp/m. Goed, laten we maar verder gaan met de plaatjes. Want als je het geld al hebt is de kans dat je er een bemachtigd óók klein. MV bouwt maar 250 exemplaren van deze F4 RC, maar dromen kan altijd..

Een fotoalbum met alle afbeeldingen vind je op onze Facebookpagina! Like de pagina om niks te missen!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen