Nieuw: 2021 Triumph Tiger 850 Sport (video)

De eerste geruchten over de Tiger 850 Sport deden de ronde nadat gegevens waren gelekt uit de goedkeuringsdocumenten die bij het Amerikaanse Environmental Protection Agency werden ingediend. Nu bevestigd Hinckley zelf dat er niet alleen de Trident 660 een primeur is, maar ook een Triumph Tiger 850 Sport.

‘Tailor made to do it all’ is de claim die hoort bij de paar seconden video die Triumph op social media heeft gepost. Een zin die het werk aan het nieuwe model van de Triumph Adventure-reeks deels onthult.

Triumph Tiger 850 Sport: met de 887 cc Triple.

De snavel en het voorste lichtcluster zijn, zoals je ziet, hetzelfde als bij de Triumph Tiger 900. De motor zou verder ook identiek moeten zijn: ondanks de naam heeft ook de Tiger 850 Sport het 887cc-driecilinderblok dat bij 8.750 tpm maximaal 95 pk levert en dat gehomologeerd is voor Euro5. Denkbaar is dat het chassis van de Tiger 850 Sport meer wordt aangepast aan wegomstandigheden. Met 19-inch of mogelijk zelfs 17-inch velgen en minder veerweg voor en achter.

Oud & nieuw: Triumph Tiger 900 vs. Triumph Tiger 900GT Pro

Het is ook moeilijk voor te stellen dat Triumph helemaal afstand doet van het rijke elektronische pakket waarmee de nieuwe Tiger 900 is uitgerust. Met nog de extra’s in de optielijst achter de hand. Ook is het denkbaar dat de Tiger 850 Sport meerdere mappings heeft waarmee het karakter van de motor wordt aangepast aan de omstandigheden.

De 2021 Triumph Tiger 850 Sport krijgt te maken met sterke concurrenten, zoals de Yamaha Tracer 900 en de BMW F900XR.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?