Nieuwe 2020 Husqvarna Supermoto 701

Voor modeljaar 2020 frist Husqvarna de Supermoto 701 op. Deze straatlegale supermotard is nog altijd een belangrijke machine voor het Zweedse merk, en dat blijkt.

De Supermoto 701 was namelijk de machine die Husqvarna terug de straatmotorfietsenmarkt in leidde. Om die mijlpaal te vieren werd de 701 niet zo zeer compleet vernieuwd, maar wel flink aangepakt. Hellingshoek-afhankelijke ABS en tractieregeling maken hun intrede, evenals nieuwe rijmodi en de quickshifter is nu standaard. Het ABS is voor het betere supermoto-werk uiteraard nog altijd uitschakelbaar.

De krachtbron is nog altijd de bekende 692cc eencilinder, die met 74 pk bij 8.000 tpm en 73.5 Nm bij 6.500 tpm meer dan voldoende gang zo moeten produceren.

Omdat de Enduro 701 en de Supermoto 701 – het zijn immers broertjes – qua uiterlijk wel heel erg op elkaar lijken, heeft Husqvarna beide modellen een beetje uit elkaar getrokken. Hoofdmoot van die scheiding zit hem in de nieuwe kleurstelling, die bij de 701 beduidend minder blauw heeft en daardoor iets stoerder dan wel serieuzer oogt.

Foto’s: Husqvarna

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Misschien vind je dit ook interessant?