woensdag 22 maart 2023

Nieuwe 2020 Husqvarna Supermoto 701

Voor modeljaar 2020 frist Husqvarna de Supermoto 701 op. Deze straatlegale supermotard is nog altijd een belangrijke machine voor het Zweedse merk, en dat blijkt.

De Supermoto 701 was namelijk de machine die Husqvarna terug de straatmotorfietsenmarkt in leidde. Om die mijlpaal te vieren werd de 701 niet zo zeer compleet vernieuwd, maar wel flink aangepakt. Hellingshoek-afhankelijke ABS en tractieregeling maken hun intrede, evenals nieuwe rijmodi en de quickshifter is nu standaard. Het ABS is voor het betere supermoto-werk uiteraard nog altijd uitschakelbaar.

De krachtbron is nog altijd de bekende 692cc eencilinder, die met 74 pk bij 8.000 tpm en 73.5 Nm bij 6.500 tpm meer dan voldoende gang zo moeten produceren.

Omdat de Enduro 701 en de Supermoto 701 – het zijn immers broertjes – qua uiterlijk wel heel erg op elkaar lijken, heeft Husqvarna beide modellen een beetje uit elkaar getrokken. Hoofdmoot van die scheiding zit hem in de nieuwe kleurstelling, die bij de 701 beduidend minder blauw heeft en daardoor iets stoerder dan wel serieuzer oogt.

Foto’s: Husqvarna

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image