Nieuwe handhavingtechniek?

Geef bestuurders een paar tientjes per maand en de snelheidsovertredingen nemen met 14 procent af. Dat is het resultaat van een proef van de universiteit Groningen met in totaal 228 proefpersonen, meldt verkeersnet.nl.

Doel van de proef was om te kijken of een korting op de verzekeringspremie jonge bestuurders ertoe kan aanzetten zich beter aan de snelheidslimiet te houden. De proefpersonen konden in totaal 50 euro per maand korting krijgen op de autoverzekering. Daarvan was 30 euro te verdienen met zich beter houden aan de snelheidslimiet, 15 euro als men minder zou rijden en 5 euro als ze niet ‘s nachts in het weekend zou rijden.

De laatste twee ‘ideeën’ hadden nauwelijks effect maar de premie voor het zich houden aan de snelheidslimiet sloeg wel aan. Lees meer op verkeersnet.nl.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.