13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe handhavingtechniek?

Geef bestuurders een paar tientjes per maand en de snelheidsovertredingen nemen met 14 procent af. Dat is het resultaat van een proef van de universiteit Groningen met in totaal 228 proefpersonen, meldt verkeersnet.nl.

Doel van de proef was om te kijken of een korting op de verzekeringspremie jonge bestuurders ertoe kan aanzetten zich beter aan de snelheidslimiet te houden. De proefpersonen konden in totaal 50 euro per maand korting krijgen op de autoverzekering. Daarvan was 30 euro te verdienen met zich beter houden aan de snelheidslimiet, 15 euro als men minder zou rijden en 5 euro als ze niet ‘s nachts in het weekend zou rijden.

De laatste twee ‘ideeën’ hadden nauwelijks effect maar de premie voor het zich houden aan de snelheidslimiet sloeg wel aan. Lees meer op verkeersnet.nl.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelGefeliciteerd Frank!
Volgend artikelCustoms gezocht

Gerelateerde artikelen