dinsdag 23 april 2024

‘Nieuwe’ Norton bevestigt 2021 V4RR voor eind dit jaar

Norton probeert het opnieuw met de V4RR. In de veilige handen van het Indiase TVS, een motorconglomeraat dat al meer dan 35 miljoen voertuigen heeft weggezet, bevestigt het de lancering van de 2021 Norton V4RR. Dat moet deze maand of volgende maand nog gebeuren.

In een kort videofragment op Twitter zegt de nieuwe CEO John Russell dat het belaagde Britse bedrijf een veel rooskleuriger toekomst tegemoet gaat nu het is overgenomen door TVS. Er is de afgelopen maanden veel werk verzet. Der vruchten van die arbeid worden de komende weken duidelijk.

Russell besluit de video met de mededeling van een nieuwe motorfiets, de eerste die tegen het einde van het jaar uit wat hij ‘nieuwe Norton’ noemt, komt.

2021 Norton V4RR: Euro5

‘TVS kocht Norton omdat het een unieke kans was om een van de grote merken van de motorindustrie te kopen. Het is onze taak, ons doel om ervoor te zorgen dat de fundamenten die we nu leggen het echte potentieel creëren om dit merk te ontsluiten en zijn potentieel op lange termijn te leveren.’

‘Veel van wat we doen is onzichtbaar voor onze klanten en liefhebbers. Maar de kern van wat we doen is deze motorfiets, die eind dit jaar als eerste beschikbaar zal zijn bij de nieuwe Norton.’

Norton dient zes modeloctrooien in

Een kort fragment op de Norton-website bevestigt dat het bovengenoemde model de 2021 Norton V4RR zal zijn. Hoewel de noodzakelijke Euro5 de belangrijkste motivatie voor de revisie zal zijn, is het voor de nieuwe eigenaren van Norton ook een kans zijn om indruk te maken. En met het model kan formeel twaalf tumultueze maanden worden afgesloten.

Hoewel TVS niet te veel over de plannen voor Norton heeft weggegeven, zegt het op korte tot middellange termijn de Britse productielijnen te willen handhaven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen