Nieuwe Triumph Speed Triple S en R

Foto’s: Triumph

In de dagen voor de internationale motorbeurs in Milaan kun je ervan uitgaan dat er flink wat nieuws naar buiten wordt gebracht over nieuwe of vernieuwde modellen voor het komende jaar. Toch komen de vernieuwde Speed Triple S en R een klein beetje uit de lucht vallen. Leerden we kort geleden nog dat de Thruxton, Bonneville en Street Twin een volledige make-over hadden gekregen; vandaag horen we ineens dat ook de Speed Triple die behandeling heeft gekregen. 

Het blok van de Triumph is gebouwd zodat het de Euro4-normen kan halen en heeft dezelfde kubieke inhoud als het vorige model (1050). Toch claimen de Britten dat er over het hele bereik meer koppel behaald wordt. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Nou door de ontwikkeling van een nieuwe verbrandingskamer, cilinderkop, krukas, zuigerdesign, ride-by-wire gasklephuizen, slipperclutch, verbeterde radiator en een zogenaamde ‘free-flow’-uitlaat die voor een betere doorstroming zorgt. Het blok is door deze metamorfose een stuk smaller geworden.

Ook qua elektronica is er het een en ander veranderd. De Speed Triple beschikt nu over verschillende rijmodi waarmee de rijder het karakter van de motor op verschillende omstandigheden kan aanpassen. De ABS en tractiecontrole zijn naar rijstijl instelbaar. 

Het uiterlijk is niet erg veranderd. Wel zijn er een paar nieuwe kleurstellingen gemaakt. De Speed Triple S is beschikbaar in ‘Phantom Black’ en ‘Diablo Red’; de Speed Triple R in ‘Crystal White’ en ‘Matt Graphite’. De R is tevens voorzien van een onderkuip, koolstofvezel-onderdelen en veringen van Öhlins (voor en achter).

[justified_image_grid ids=22835,22836,22837,22838,22839]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.