maandag 15 juli 2024

Nieuwe Triumph Tiger 900 Aragón Editions

In juli 2022 behaalde Iván Cervantes de overwinning in de Baja Aragón, een van de meest uitdagende motorraces. Als eerbetoon aan deze prestatie introduceert Triumph nu de Tiger 900 Rally Aragón en de Tiger 900 GT Aragón. Deze speciale edities, die alleen verkrijgbaar zijn in 2023, hebben elk een unieke kleurstelling en specificaties.

Cervantes domineerde de 450 km lange race op een Tiger 900 Rally Pro en kwam met een indrukwekkende voorsprong van 1 uur en 6 minuten over de finish. Hiermee toonde hij aan dat de Tiger 900 zelfs in het meest ruige terrein kan excelleren op topniveau.

De Tiger 900 Rally Aragón schittert in een drieledige kleurstelling van mat Phantom Black, mat Graphite en Crystal White, met opvallende Racing Yellow-accenten die naadloos samengaan met de Triumph Tiger en Aragón Edition-details, evenals een nieuw en uniek tweekleurig zadelontwerp.

De GT Aragón is ook voorzien van details van de Triumph Tiger en Aragón Edition, met een verfrissend ontwerp en een tweekleurig zadel. Daarnaast heeft deze versie een gedurfde en elegante uitstraling dankzij de kleuren Diablo Red, Mat Phantom Black en Crystal White.

Triumph Speed 400 en Scrambler 400 X: in 10 dagen 10.000 boekingen in India

Beide modellen behouden het indrukwekkende maximumkoppel van 87 Nm bij 7.250 tpm en zijn uitgerust met een slipper- en assistkoppeling om de prestaties van de driecilindermotor te beheersen.

De GT Aragón Edition heeft een volledig elektronisch instelbare 45mm USD-cartridgevork van Marzocchi, terwijl de Rally Aragón Edition is uitgerust met een speciaal afgestemde Showa-voorvork voor nog betere offroad-prestaties.

Beide Aragón Editions zijn standaard uitgerust met valbeugels rondom het motorblok, terwijl de Rally Aragón Edition ook valbeugels rond de tank heeft voor een extra sportieve uitstraling. Daarnaast is er een uitgebreid assortiment van meer dan 65 modelspecifieke accessoires beschikbaar voor beide modellen, zodat je je motorfiets volledig kunt aanpassen aan je eigen avontuur.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen