13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Onvervangbare motortrofeeën gestolen uit museum.

Het National Motorcycle Museum in Birmingham looft een beloning van twintigduizend Britse ponden ut voor de gouden tip die leidt naar gestolen motortrofeeën. De hoogte van het bedrag geeft aan hoe belangrijk de verzameling prijzen is die afgelopen week werd gestolen. De weggenomen collectie bevat onder meer originele bekers van de TT van Man. De inbrekers denken waarschijnlijk dat ze een fortuin aan zilver in bezit hebben, maar de meeste prijzen zijn van nikkel.

 

 Iets stoms doen

De waarde van de unieke verzameling motorprijzen is niet in geld uit te drukken, maar als ze omgesmolten worden zijn ze niet meer waard dan vijfhonderd pond. Het museum looft daarom zo’n hoge beloning uit. “We pakken het pragmatisch aan”, zegt de museumdirecteur. “Dieven kunnen de trofeeën niet verkopen omdat ze te herkenbaar zijn en ze krijgen er omgesmolten bijna niets voor terug. We hopen dat we met deze beloning de trofeeën terug krijgen voordat de dieven er iets stoms mee doen.”

 

Immense collectie

Bij de inbraak vernielden de inbrekers drie van de vier vitrinekasten door deze in te slaan. Een grote puinhoop was het resultaat. Toch opende het museum – business as usual – gewoon de deuren voor het publiek. Het in 1984 geopende National Motorcycle Museum groeide in dertig jaar uit van een privé verzameling tot een immens museummet een collectie van 950 motoren en meer dan 250.000 bezoekers per jaar.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen