dinsdag 18 juni 2024

Traject-controles blijven melkkoe

In de eerste tien maanden hebben trajectcontroles al bijna 100 miljoen euro opgebracht. Vooral de A2 tussen Utrecht en Amsterdam is voor de staatskas een lucratief stukje snelweg. Op dit traject werd al ruim 42 miljoen euro binnengeharkt. Vooral op de rijstrook richting Amsterdam werden boetes uitgedeeld.

In de eerste maanden hebben trajectcontroles 1,53 miljoen bekeuringen opgeleverd. Dit is meer dan in heel het jaar 2015. Toen werden er in totaal 1,23 miljoen uitgeschreven. Het jaar er voor nog 1,18 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Deze werden gegeven door minister Ard van der Steur als op antwoord op Kamervragen. Waarschijnlijk naar aanleiding van het bespreken van de begroting volgende week.

“Het doel van trajectcontrolesystemen is het handhaven van de geldende snelheidslimiet”, aldus de minister. Dit terwijl het ministerie eerder dit jaar nog slecht in het nieuws kwam omdat het een gat in het begrotingstekort zou willen dichten met meer boetes.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen