Traject-controles blijven melkkoe

In de eerste tien maanden hebben trajectcontroles al bijna 100 miljoen euro opgebracht. Vooral de A2 tussen Utrecht en Amsterdam is voor de staatskas een lucratief stukje snelweg. Op dit traject werd al ruim 42 miljoen euro binnengeharkt. Vooral op de rijstrook richting Amsterdam werden boetes uitgedeeld.

In de eerste maanden hebben trajectcontroles 1,53 miljoen bekeuringen opgeleverd. Dit is meer dan in heel het jaar 2015. Toen werden er in totaal 1,23 miljoen uitgeschreven. Het jaar er voor nog 1,18 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Deze werden gegeven door minister Ard van der Steur als op antwoord op Kamervragen. Waarschijnlijk naar aanleiding van het bespreken van de begroting volgende week.

“Het doel van trajectcontrolesystemen is het handhaven van de geldende snelheidslimiet”, aldus de minister. Dit terwijl het ministerie eerder dit jaar nog slecht in het nieuws kwam omdat het een gat in het begrotingstekort zou willen dichten met meer boetes.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.