vrijdag 8 december 2023

Opper-Hornet spreidt z’n vleugels: 2024 Honda CB1000 Hornet

In het zog van de ruige CB750 Hornet voegt de CB1000 Hornet zich bij de familie. De nog ruigere CB1000 Hornet pakt uit met een hoogwaardig nieuw frame en dito ophanging, een agressieve styling én verbluffende prestaties uit het viercilinder Fireblade-blok.

Voor 24YM breidt de Hornet-familie zich uit met niet één, maar twee opwindende nieuwe telgen. Naast de CB500 Hornet, die zijn intrek neemt naast de CB750 Hornet, is de nieuwe CB1000 Hornet de blikvanger van het trio die de spanning tot het maximum opvoert.

Honda Hornet light: 2024 CB500 Hornet

Fireblade-blok

Aangedreven door de formidabele motor van de 2017 CBR1000RR Fireblade en ontwikkeld als een krachtige cocktail van krachtige viercilinderprestaties en vlijmscherpe stuureigenschappen, zorgt de CB1000 Hornet voor ultiem rijplezier, van de drukke binnenstad tot bochtige binnenwegen.

Nieuw frame

Geleid door de doordringende blik van supercompacte dubbele ledprojectorkoplampen, is de voor de Hornet kenmerkende brandstoftank – met naar voren gevouwen vleugels – breedgeschouderd aan de voorkant, maar loopt hij radicaal taps toe naar achteren. Dat wordt weerspiegeld door het minimalistische zadel dat de traditioneel slanke Hornet-look versterkt. Het nieuwe frame fungeert ook als blikvanger, maar is subtiel zwart gelakt – net als het buisvormige trellis-stijl subframe.

Kleuren en beschikbaarheid

De 2024 Honda CB1000 Hornet zal binnenkort leverbaar zijn in de volgende kleuropties:

  • Grand Prix Red
  • Mat Iridium Gray Metallic
  • Pearl Glare White

Honda CB1000 Hornet, Honda CB1000 Hornet, Honda CB1000 Hornet. Zoek niet verder, want deze nieuwe aanwinst in de Hornet-familie zal je versteld doen staan met zijn prestaties en design!

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen