maandag 29 mei 2023

Petitie tegen categorieën motorrijbewijs

Sinds 2013 bestaat het motorrijbewijs uit drie categorieën, A1, A2 en A. Nu is het zo dat je na 2 jaar met één van de rijbewijzen opnieuw examen moet gaan doen, voordat het rijbewijs wordt overgezet naar een zwaardere categorie. Het heeft dus wat om handen om uiteindelijk rijbewijs A te krijgen. Bij de invoering was niet iedereen het eens met de nieuwe constructie. En nu nog steeds niet. Er is een petitie gestart om er alsnog iets aan te doen. “Dit is pure geldklopperij!”, aldus de initiatiefnemer(s). “Wij zien er het nut niet van in.”

Het doel van de petitie is dat de Tweede Kamer de rijbewijsregels verandert. Dit om te zorgen dat het motorrijbewijs na elke 2 jaar automatisch wordt omgezet naar een zwaardere categorie. Dus zonder daar weer examen voor te doen. Alleen gebeurt dat voorlopig nog niet. Om een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen is met een dergelijk burgerinitiatief minstens 40.000 handtekeningen nodig. Met naam en toenaam ondertekend. Op het moment van schrijven staat de tellen op ongeveer 1700, waaronder veel anonieme ondertekeningen. Toch wensen wij de initiatiefnemer(s) veel succes.

Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image