Petitie tegen categorieën motorrijbewijs

Sinds 2013 bestaat het motorrijbewijs uit drie categorieën, A1, A2 en A. Nu is het zo dat je na 2 jaar met één van de rijbewijzen opnieuw examen moet gaan doen, voordat het rijbewijs wordt overgezet naar een zwaardere categorie. Het heeft dus wat om handen om uiteindelijk rijbewijs A te krijgen. Bij de invoering was niet iedereen het eens met de nieuwe constructie. En nu nog steeds niet. Er is een petitie gestart om er alsnog iets aan te doen. “Dit is pure geldklopperij!”, aldus de initiatiefnemer(s). “Wij zien er het nut niet van in.”

Het doel van de petitie is dat de Tweede Kamer de rijbewijsregels verandert. Dit om te zorgen dat het motorrijbewijs na elke 2 jaar automatisch wordt omgezet naar een zwaardere categorie. Dus zonder daar weer examen voor te doen. Alleen gebeurt dat voorlopig nog niet. Om een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen is met een dergelijk burgerinitiatief minstens 40.000 handtekeningen nodig. Met naam en toenaam ondertekend. Op het moment van schrijven staat de tellen op ongeveer 1700, waaronder veel anonieme ondertekeningen. Toch wensen wij de initiatiefnemer(s) veel succes.

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?