vrijdag 19 april 2024

Rij ’69 km voor Nicky Hayden’ op het Belgian Bike Weekend

Tijdens het komende Belgian Bike Weekend, op 22 en 23 april, organiseert motornieuws.be voor het tweede jaar op rij de ‘69 km voor Nicky Hayden’. Het initiatief voor het goede doel en ter nagedachtenis van de betreurde Amerikaanse ex-wereldkampioen, bracht de afgelopen jaren veel motorvolk op de been in de VS én sinds vorig jaar ook België. Ook dit jaar kan je met het rijden van deze rit hulde brengen aan Nicky Hayden én tegelijkertijd The Nicky Hayden Memorial Foundation steunen.

Kom op zaterdag 22 en zondag 23 april naar het Belgian Bike Weekend

Nog steeds moeilijk te vatten

Bijna zes jaar na zijn dood, is het nog steeds moeilijk te bevatten dat The Kentucky Kid er niet meer is. Haydens palmares met als hoogtepunt de wereldtitel in 2006, werd alleen overtroffen door zijn persoonlijkheid. Larger than life. Groot hart. Fantastische stijl. Knappe kop. Leuk racenummer… en dan… die rampzalige dag waarop Hayden in Cesena, nabij Rimini, aangereden werd door een auto en vijf dagen later overleed aan de opgelopen hersenschade.

69 km voor Nicky Hayden

Niet lang na die fatale dag werd The Nicky Hayden Memorial Foundation opgericht door zijn familie en naasten. In de Verenigde Staten werd in 2021 massaal deelgenomen aan de 69 miles for Nicky Hayden. Hier in de lage landen wordt het eerbetoon voor het goede doel iets korter. Er wordt 69 km gereden in plaats van de 69 miles. Wij stippelen de route uit, die je vervolgens op gps kunt rijden.

Nicky Hayden Memorial Foundation

Het traject wordt op voorhand uitgestippeld en de start- en aankomstplaats is het Belgian Bike Weekend, aan de Oktoberhallen in Wieze. Daar kan je een donatie doen, of een ’69 km voor Nicky’-T-shirt aankopen. Alle opbrengsten gaan naar The Nicky Hayden Memorial Foundation, de liefdadigheidsorganisatie die geld inzamelt voor kansarme kinderen. Daarnaast is de 69 km voor Nicky Hayden ook een manier om de aandacht te vestigen op kwetsbare weggebruikers: fietsers worden daar meestal automatisch bij gerekend, maar ook motorrijders zijn kwetsbaar in het verkeer.

Download de route alvast!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen