zaterdag 27 april 2024

Uiterst zeldzame Ducati Desmosedici RR zoekt motorrijder – of iemand met euro’s

Er zijn extreem zeldzame motoren die niet vaak te koop komen, dus als ze dat doen, is het een buitenkansje. Zonder twijfel is de Ducati Desmosedici RR één van deze motoren. Terwijl super getunede superbike homologatiespecials al decennialang een ding zijn, was de aankondiging in 2004 dat Ducati op het punt stond een straatversie te maken van haar toenmalige MotoGP-motorfiets een openbaring. De productie begon in 2006 en in totaal zijn er 1.500 van deze ultra-zeldzame machines gemaakt.

MotoGP-motoren: Ducati Desmosedici GP21

De Ducati Desmosedici RR werd geproduceerd in 2008 en heeft 10.207 kilometer gereden. Het is motor 693 van de 1.500 die ooit zijn gemaakt, en je kunt duidelijk het gegraveerde nummerbord zien in de fotoset die bij de aanbieding is inbegrepen.

Deze motor wordt te koop aangeboden in Girona, Spanje, iets ten noordoosten van Barcelona. In plaats van via een veilinghuis, wordt hij aangeboden door de verkoper (die een autodealer lijkt te zijn, maar niet specifiek een Ducati-dealer) via de Spaanse advertentiesite Milanuncios.

Wat is de vraagprijs? De huidige verkoper vraagt € 109.000,- voor zijn 2008 Ducati Desmosedici RR. Omdat deze motoren zo zelden te koop komen, is het moeilijk te zeggen wat een eerlijke prijs zou zijn in 2023. De meeste recente verkopen van Desmosedici RR-gerelateerde items hebben allemaal te maken met schaalmodellen, posters, boeken en brochures – niet met echte motorfietsen. In ieder geval, als je toevallig in of in de buurt van Girona, Spanje, bent en je bent geïnteresseerd in het bekijken ervan, kun je de verkoper berichten of bellen om te zien of je op zijn minst een kijkje kunt nemen voordat de Ducati overgaat naar een nieuwe eigenaar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen