Rotterdam naar de rechter

In juli van dit jaar konden we melden dat op de A13 bij Overschie de snelheid na tien jaar van 80 naar 100 kilometer per uur werd verhoogd. In 2002 was de snelheid terug geschroefd naar 80 km/u om geluidsoverlast en luchtverontreiniging te verminderen. Afgelopen juli stelde de ANWB dat de verlaging volgens minister Schultz van Haegen amper effect had.

De gemeente Rotterdam stapt nu echter naar de rechter. De effecten van de snelheidsverhoging worden volgens de gemeente Rotterdam onderschat door het rijk. Nu dat de snelheid sinds juli weer 100 kilometer per uur is, denkt de gemeente dat de luchtkwaliteit is verslechtert en de geluidsoverlast weer is toegenomen.
 
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.