vrijdag 19 april 2024

“Spugende motorrijder veroorzaakt ongeluk op A10 en vlucht”

Gisteren was een motorrijder debet aan een ongeval op de A10 ter hoogte van de Van Galen-buurt. De motorrijder zou een auto bespuugd hebben, waarna deze op een file inreed. Een daarachter rijdend busje kon ook niets meer uithalen en knalde daar achterop. De motorrijder reed door.

Nu rijst al snel de vraag; wat kan een spugende motorrijder uithalen tegen een automobilist? Voorafgaand aan het spuugincident zouden de motorrijder en automobilist verbaal tegen elkaar tekeer gegaan zijn.

Toen de motorrijder vervolgens tot spugen overging, verloor de automobilist de macht over het stuur en kwam tegen een auto tot stilstand. Een vrouw in de aangereden auto liep nek- en rugklachten op. Dat er vervolgens nog een bestelbusje achterop klapte, helpt ook niet.

Omstanders en de politie bevestigen het spuug-verhaal, maar wij zijn kritisch. Vooruit, op dat gedeelte van de A10 mag je maar 80 kilometer per uur, maar – gericht – spugen vanaf een motor is best knap, evenals het geruzie over en weer. Wekt in elk geval de indruk dat de politie opzoek moet naar een motorrijder met pot- of klaphelm, want spugen met een integraalhelm…

Dan nog de vraag; hoe verlies je de macht over het stuur door een klodder motorrijderspeeksel? We hopen dat de politie de motorrijder vindt en zijn verhaal hoort, want het is nogal een bijzonder verhaal. Pas dan zal de exacte toedracht van het incident blijken.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen