“Spugende motorrijder veroorzaakt ongeluk op A10 en vlucht”

Gisteren was een motorrijder debet aan een ongeval op de A10 ter hoogte van de Van Galen-buurt. De motorrijder zou een auto bespuugd hebben, waarna deze op een file inreed. Een daarachter rijdend busje kon ook niets meer uithalen en knalde daar achterop. De motorrijder reed door.

Nu rijst al snel de vraag; wat kan een spugende motorrijder uithalen tegen een automobilist? Voorafgaand aan het spuugincident zouden de motorrijder en automobilist verbaal tegen elkaar tekeer gegaan zijn.

Toen de motorrijder vervolgens tot spugen overging, verloor de automobilist de macht over het stuur en kwam tegen een auto tot stilstand. Een vrouw in de aangereden auto liep nek- en rugklachten op. Dat er vervolgens nog een bestelbusje achterop klapte, helpt ook niet.

Omstanders en de politie bevestigen het spuug-verhaal, maar wij zijn kritisch. Vooruit, op dat gedeelte van de A10 mag je maar 80 kilometer per uur, maar – gericht – spugen vanaf een motor is best knap, evenals het geruzie over en weer. Wekt in elk geval de indruk dat de politie opzoek moet naar een motorrijder met pot- of klaphelm, want spugen met een integraalhelm…

Dan nog de vraag; hoe verlies je de macht over het stuur door een klodder motorrijderspeeksel? We hopen dat de politie de motorrijder vindt en zijn verhaal hoort, want het is nogal een bijzonder verhaal. Pas dan zal de exacte toedracht van het incident blijken.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.