Succes voor Nederlanders in MXGP Assen

Dit weekend was voor Jeffrey Herlings een dubbele uitdaging weggelegd. Niet alleen maakte hij zijn rentree na een sleutelbeenbreuk tijdens zijn thuisrace waar hij voor het eerst aan de start verscheen, ook moest hij na een DNF (did not finish) apart van start gaan in de eerste manche van de MX2. Wat moest volgen was een inhaalrace voor de Brabander, maar voor die uitdaging was de KTM-rijder wel opgewassen. Hoewel hij in de eerste ronde ten val kwam en later door een tweede val de derde positie moest verruilen voor de vijfde, eindigde Herlings in de eerste manche als tweede. De race werd gewonnen door Thomas Covington die als eerste dit seizoen Herlings te snel af was. 

Ook in de MXGP hadden Nederlanders succes. In deze klasse waarin 250cc tweetakt of 450cc viertakt-motoren het startveld bepalen, deelden Glenn Coldenhoff met KTM-teamgenoot Antonio Cairoli de eerste en tweede plek uit de eerste bocht. Coldenhoff zakte wat terug, Cairoli was net iets sneller maar kwam in de derde ronde ten val en moest Clement Desalle op de Kawasaki en Shaun Simpson op een andere KTM voorbij zien gaan. Laatstgenoemde pakte zijn eerste overwinning dit seizoen. Ten koste dus van Glenn Coldenhoff, maar de KTM-rijder pakte wel een knappe derde plaats. Deze prestatie herhaalde de Nederlander in de tweede manche.HerlingsHerlings had in de tweede manche een betere startpositie, reed al snel vooraan, maar kreeg veel tegenstand van teamgenoot Jorge Prado Garcia. Met een handgebaar maakte Herlings Prado duidelijk niet blij te zijn met de bemoeienis van de Spanjaard in de strijd om het wereldkampioenschap. Hierop droop Prado af en kreeg het nog aan de stok met Max Anstie, waardoor Nederlander Brian Bogers die kans kreeg hiervan gebruik te maken. Dit leverde Bogers een derde plek op. Herlings en Prado dus op de eerste en tweede tredes van het podium. Hoewel Herlings niet heel tevreden was met zijn prestaties dit weekend, breidde hij zijn voorsprong in het kampioenschap uit naar 76 punten. Bij de volgende ronde op de Charlotte Motor Speedway in de Verenigde Staten heeft Herlings de kans voor de derde keer wereldkampioen te worden. 

Foto’s: KTM Racing

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.