TomTom Rider is de weg kwijt

‘s Lands authoriteit op het gebied van motorfietsnavigatie – MrGPS – waarschuwt gebruikers van de TomTom Rider 40, de 400 en de 410 dat updaten op dit moment niet het juiste handelen is. Gebruikers die wel de laatste software gedownload hebben naar hun GPS-systeem ondervinden niets dan hinder.

MrGPS meldt dat updaten leidt tot vastlopen en continu opnieuw opstarten van het systeem. Een eerste poging tot herstel wordt geopperd: ‘reset het systeem en het komt goed.’ Alleen lijkt ook dat lang niet bij iedereen soelaas te bieden. 

In dat geval is het volgens MrGPS verstandig contact op te nemen met het serviceteam van TomTom. Mocht je al geupdat hebben en problemen ondervinden, onderstaande video helpt in elk geval je GPS-systeem te resetten, wat wellicht de oplossing is.

Video: TomTom

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.