Triumph groeit tegen de klippen op

Hoewel de wereldeconomie groeicijfers laat zien, wordt in motorland nog niet gejubeld. Behalve in Hinckley, waar ze ingetogen het glas heffen. Zoals het Britten betaamd.

De wereldeconomie stijgt met enkele procenten, Nederland laat groeicijfers zien van 3% (vooral vanwege de huizenprijzen). Maar al dat succes verbleekt bij dat van Triumph Motorcycles. Daar hebben ze uitgerekend dat ze van november ‘16 tot november ‘17 een winst hebben behaald van bijna 28 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder ‘deed’ Triumph bijna 19 miljoen euro.

Wanneer de bankrekening groeit, wordt er ook meer verkocht. Tot en met juni verkocht Triumph 63.404 motoren. Dat zijn er 7.151 meer dan in juni 2016. Het zijn vooral de Bonnevilles die het goed doen onder motorrijders, met een speciale vermelding voor de Bobber. Die is in Engeland de derde meest verkochte motor.

Een woordvoerder van Triumph zegt: ‘Het zijn economisch gezien uitdagende tijden, met wisselende koersen en een Brexit op komst. Desondanks heeft Triumph sterk geacteerd en blijft het vasthouden en investeren in onderzoek en ontwikkeling, met de nadruk op het verbeteren van bestaande producten.’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.