maandag 27 maart 2023

UNESCO en Royal Enfield trekken samen op in ‘The Great Himalayan Exploration’

Het project The Great Himalayan Exploration heeft tot doel het immateriële en culturele erfgoed van India te ontdekken en te promoten. Dat maakt het volgens een project dat meer dan enig ander project de redenen van de motorreiziger vertegenwoordigt: het doorkruisen van landen om in contact te komen met de mensen die er wonen en hun culturen.

2023 Royal Enfield Super Meteor 650 getest in India: niet alleen door z’n prijs een topper

Het project concentreert zich op plaatsen en monumenten die uitingen zijn van culturen en tradities die het verdienen te worden overgeleverd. Dat geldt ook voor al die gebruiken, tradities, kunsten, rituelen, talen en meer die een immaterieel erfgoed van bevolkingen kunnen vormen en die het niet minder waard zijn te worden beschermd. UNESCO heeft tot nu toe 677 items in 140 landen over de hele wereld erkend als immaterieel erfgoed.

Het partnerschap tussen Royal Enfield en Unesco gaat – beperkt tot India – precies daarover, het documenteren, behouden en promoten van het immateriële culturele erfgoed van India, te beginnen met de Himalaya-gebieden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image