vrijdag 23 februari 2024

Updates en nieuwe looks voor BMW R1250 RT

De BMW R1250 RT heeft nieuwe looks, de standaarduitrusting is uitgebreid en er zijn talrijke technische verbeteringen doorgevoerd. BMW koestert z’n toermotor R1250 RT, ook voor de toekomst. De 1254cc boxer is gereed voor Euro5 en levert onveranderd 134 pk en 143 Nm.

LED-koplampen met adaptieve bochtverlichting

BMW heeft zijn arsenaal aan elektronische systemen uitgebreid. De rijmodi zijn uitgebreid met een eco-modus, die een zuinige rijstijl aanbeveelt. De Pro-rijmodus is als optie beschikbaar. Deze modus kun je individueel configureren en je regelt er ook het motorkoppel mee af. De standaarduitrusting wordt uitgebreid met Dynamic Traction Control (DTC), de volledig geïntegreerde ABS Pro en two-tone lak. Een verbeterd Hill Climb Assist staat ook op de optielijst.

In de aangepaste kuip is een nieuwe led-koplamp gemonteerd. Tegen meerprijs kun je er door BMW ook een volledige led-koplamp met uitgebreide lichtfuncties en adaptieve bochtverlichting laten plaatsen. Het dimlicht draait in de bocht, afhankelijk van de hellingshoek.

BMW presenteert de nieuwe R1250GS en R1250GS Adventure

Radargebaseerde cruisecontrol

De standaard adaptieve cruisecontrol regelt automatisch de door de berijder ingestelde rijsnelheid. De vooraf ingestelde snelheid wordt ook constant gehouden bij het bergafwaarts rijden. Als de motorrem hiervoor niet voldoende is, worden de rem automatisch geactiveerd. Active Cruise Control (ACC), verkrijgbaar als extra optie, gaat nog een stap verder. Dankzij de radarsensortechnologie is het mogelijk om de afstand te controleren zonder de snelheid automatisch aan te passen aan het voorliggende voertuig. Een knop op het stuur stelt de gewenste snelheid en de afstand tot de voorligger in.

Geïntegreerde kaartnavigatie

De cockpit van de RT is voorzien van een nieuw, 10,25 inch tft-kleurendisplay, dat naast de gebruikelijke rij-informatie nu ook de geïntegreerde kaartnavigatie kan weergeven. Nieuw is de uitgebreide smartphone-connectiviteit. Een smartphone kan worden opgeborgen in een opbergvak dat is beschermd tegen spatwater en wordt geventileerd door een elektrische ventilator. De batterij wordt inductief of via een USB-aansluiting op peil gehouden. Met het Audiosysteem 2.0 biedt de nieuwe R 1250 RT een nog intensere geluidservaring dan zijn voorganger.

Naast de basisuitvoering in Alpine White 3 is de R 1250 RT in het modeljaar 2021 ook verkrijgbaar in de stijlvarianten Elegance, Sport en Optie 719.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen