zaterdag 15 juni 2024

VVD baalt van inperken plan 130 km

Het zit de VVD nog steeds niet lekker dat de maximumsnelheid op minder plaatsen omhoog gaat dan gepland. Dit meldt De Telegraaf. In het regeerakkoord sprak de partij samen met CDA en PVV af om op zoveel mogelijk wegen de maximumsnelheid te verhogen. Later besloot het CDA moties in te dienen waardoor het gaspedaal op minder wegen dieper kan worden ingetrapt.

Vandaag is een debat over de kwestie. VVD'er Charlie Aptroot steekt daar zijn teleurstelling over de teruggekrabbelde CDA'ers niet onder stoelen of banken. De VVD legt zich wel neer bij de nieuwe plannen, maar vindt het jammer.

“Weggebruikers zullen massaal verontwaardigd zijn dat op enkele wegen de maximumsnelheid onredelijk laag blijft”, vermoedt de VVD'er. “Zoals de A2 Amsterdam-Utrecht: met liefst twee maal vijf rijstroken blijft de maximumsnelheid 100 km per uur in plaats van 130 km per uur. We willen duidelijkheid geven waarom. Op matrixborden graag de tekst: hier slechts 100 door CDA en links”, grapt Aptroot.

Of er iets gaat veranderen na aanleiding van het debat is echter zeer de vraag. Ingewijden verwachten niet…

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen