donderdag 2 februari 2023

Wat een geluk: Roemeense motorrijder hoeft niet met brandblusser op pad

Even leek het erop dat Roemeense motorrijders verplicht met een brandblusser op pad moesten. Waarom? Omdat de Roemeense wegcode geen onderscheid maakt tussen auto’s en motoren. En het zou niet bij zo’n schuimblusser blijven, want een EHBO-doos, en reflecterende driehoeken behoorden ook tot de standaarduitrusting. Zo’n verplichting maakt motorrijden tot een onmogelijk avontuur, dus kwam de club van Roemeense motorrijders – MotoADN – in het geweer.

Euro NCAP neemt binnenkort ook motorfietsen op in crashtests

Die startte een petitie – 8.000 handtekeningen – waarmee ze het Roemeense parlement, ministerie van Vervoer en het ministerie van Binnenlandse Zaken verzochten motorfietsen uit te sluiten van die onmogelijke verplichting. Kennelijk heeft de petitie het politiek proces gunstig beïnvloed, want het uiteindelijke wetsontwerp voorziet in de afschaffing van de verplichting.  

Bron: MotoADN, FEMA

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen