Weer een concept van Husky

Het Moab Concept van Husqvarna zorgde tijdens de presentatie op de EICMA 2011 voor veel discussie. Dat zal bij de Baja, een afstammeling van de Moab, een heel stuk minder zijn. Al was het alleen al om de serieuzere naamgeving… Net als de Moab gebruikt ook de Baja het eencilinderblok van BMW dat we onder andere kennen van de G650GS.

In tegenstelling tot zijn broer heeft de Baja een 19 inch voorwiel en dikke noppenbanden. Op de vijf bak, benzine injectie, het perimeter frame en Brembo remmen na, is er verder nog niets bekend van de Baja. Aan de andere kant, gezien deze vrijgegeven specificaties lijkt het absoluut geen proefballonnetje te zijn.

Met de eerder gepresenteerde Nuda 900 en de aanstaande Strada Concept lijkt het de goede kant op te gaan met Husqvarna en dat is iets waar we erg blij van worden. Overigens bestaat er een kans dat de Moab en de Baja samengevoegd worden tot één model. Hopelijk blijkt de Baja dan de sterkste te zijn in deze fusie.

Foto's: Husqvarna

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?