maandag 27 mei 2024

Wereldwijd samenkomen: Royal Enfield One Ride 2023

In steden over de hele wereld klonk op 17 september het geluid van Royal Enfield-motoren. Er gingen namelijk maar liefst 28.000 trotse eigenaren de weg op, om de 12e editie van Royal Enfield’s One Ride te beleven. Deze iconische rit werd voor het eerst georganiseerd in 2011, met als doel het vieren van onze gedeelde passie voor motorrijden. De huidige editie overschreed alle verwachtingen, met deelname uit meer dan 58 landen waar Royal Enfield-enthousiastelingen samen reden.

Royal Enfield’s Elektrische Ambities: innovatie en groene samenwerking

Ook in Europa omarmden liefhebbers de geest van de One Ride, met maar liefst 7.200 aanmeldingen. Al deze mensen reden bij 230 geregistreerde One Ride-evenementen, in 20 landen. Vanuit de Benelux deden er 290 enthousiaste deelnemers mee. In België organiseerde Bike Parts een prachtige dag, met een start in Zele, gevolgd door een tour van 110 kilometer en lunch in het Provinciaal Domein ‘De Ster’ in Sint-Niklaas. In Nederland verzamelden de deelnemers zich bij de lokale dealers, om vervolgens een route te volgen richting MotoMondo in IJsselstein. Tijdens de lunch konden de rijders genieten van een Royal Enfield Bullet uit 1982. Deze had namelijk een indrukwekkende kilometerstand van meer dan 600.000 kilometer op de teller.

Wereldwijd One ride

One Ride werd dit jaar wereldwijd gereden in maar liefst 58 landen, met een bijzondere mijlpaal in India. Hier kwamen namelijk meer dan 14.200 eigenaren, uit meer dan 300 Indiase steden bij elkaar. Dat is een nieuw record voor Royal Enfield. In dezelfde geest werden ritten georganiseerd in exotische locaties zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Nepal, Singapore, Korea, Indonesië, Cambodja, Vietnam, Japan, Mongolië, de Filippijnen, de VS, Argentinië, Colombia, Mexico, Peru, Chili, Ecuador, Uruguay, Costa Rica, Brazilië, Dubai, Bahrein, Qatar, Koeweit, Madagaskar, Zuid-Afrika, Turkije, Honduras en de Dominicaanse Republiek. Kortom, een grensoverschrijdend spektakel dat de wereld van motorrijden verenigde. Daarnaast vierde het de passie voor Royal Enfield in al zijn glorie.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen