16.9 C
Nederland
dinsdag 17 mei 2022

Yamaha XSR125 Legacy: vier bewijzen dat vintage en lichtgewicht samengaan

1. De Yamaha XSR125, die sinds vorig jaar op de markt is, krijgt een nieuw vintage jasje aangemeten onder de naam ‘Legacy’. Goudkleurige lichtmetalen velgen verwijzen naar de jaren zestig en zeventig,  en nieuwe graphics versterken de sfeer uit die periode.

2. Gouden en zilveren strepen benadrukken de klassieke vorm van de afgeronde brandstoftank. De minimalistische goudkleurige afbeelding op de zijpanelen vult de goudkleurige velgen aan.

3. De tank, de zijpanelen en de spatborden zijn afgewerkt in Historic Black, terwijl het zwartgekleurde Deltabox-frame, de swingarm, de upsidedownvork en de motorafdekkingen de XSR125 stijlvol discreet maken. Met de Metzeler Karoo-banden kun je al eens de gebaande paden verlaten.

4. Voor de moderne touch zorgen de ledverlichting voor- en achteraan, en de 125cc-eencilinder. Die is, net zoals op de MT-125 en R125, uitgerust met VVA (Variable Valve Actuation) oftewel variabele kleppentiming. In mensentaal: meer koppel bij lage toeren zonder al te dure technologie toe te passen.

De Yamaha XSR125 Legacy is vanaf juni beschikbaar bij de officiële Yamaha-dealers. Prijzen zijn voorlopig nog niet bekend.

Kawasaki introduceert nieuwe KX250

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen